ABD, siyonist rejime mühimmat transferini “şimdilik” askıya aldı

ABD yönetimi, "Refah kentinde sivillerin hayatının tehlikeye girebileceği endişesiyle" siyonist rejime bir grup mühimmat transferinin askıya alındığını doğruladı.

ABD yönetimi, “Refah kentinde sivillerin hayatının tehlikeye girebileceği endişesiyle” siyonist rejime bir grup mühimmat transferinin askıya alındığını doğruladı.

Adını vermemek koşuluyla bilgi veren üst düzey bir yetkili, geçen hafta alınan karar kapsamında, bin 800 adet 900 kilogramlık bomba ile bin 700 adet 225 kilogramlık bombanın sevkiyatının askıya alındığını söyledi.

Refah’ta kullanılabilecek bazı silahların olası transferlerini dikkatli şekilde gözden geçirmeye başladıklarını belirten üst düzey yetkili, bu inceleme sonucunda geçen hafta binlerce bomba sevkiyatının askıya alındığını belirtti.

Yetkiliye göre, yoğun nüfuslu bölgelerdeki olası etkilerinden dolayı, özellikle 900 kilogramlık bombalara odaklandıklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller ise Gazze’de yaşananlardan hareketle, Refah’ta siyonist rejim saldırısı konusunda ciddi endişeler olduğunu ve bu nedenle siyonist rejime silah sevkiyatlarının durumunun gözden geçirildiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de Biden yönetiminin siyonist rejime yakın vadeli güvenlik yardımı sevkiyatlarını gözden geçirdiğini belirtti.

ABD’nin siyonist rejimin savunmasına taahhüdünün güçlü olduğunu vurgulayan Savunma Bakanı, mühimmat sevkiyatının askıya alınması kararının nihai olmadığını da söyledi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın
Exit mobile version