SPOR

Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı, Master Planını açıkladı:

Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı, Master Planını açıkladı:

“Beşiktaşımızın tüm borcunu kapatacak somut proje ve sponsorluk anlaşmalarıyla geliyoruz”

Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı, 29 Kasım Çarşamba günü basın mensupları ile bir araya gelerek projelerini anlattı. Genel kurulda göreve gelmesi durumunda hızla hayata geçirilecek gayrimenkul projesiyle elde edilecek yaklaşık 200 milyon Euro gelir ile Beşiktaş’ın banka ve kamu borçlarının tümünün kapatılacağını açıkladı. Bu projenin yatırımın finansmanının bizzat kendisi ve yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. Akatlar Spor Kompleksi’nin dönüşüm projesi için Gain Medya ile sponsorluk ön protokolünü imzalayan Serdal Adalı, bu sayede GAİN Akatlar Spor Park Kompleksinin hayata geçirileceğini söyledi.

Serdal Adalı, Beşiktaş Kulübü’nde 3 Aralık pazar günü gerçekleşecek olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde gazetecilerle bir araya gelerek Beşiktaş’ı geleceğe taşıyacak projelerini anlattı. Borçsuz bir Beşiktaş için ayakları yere sağlam basan ve hepsi önümüzdeki 1,5 yıl içinde başlanacak projeler ürettiklerinin altını çizen Serdal Adalı, taraftarın stadyumla ilgili taleplerine çözüm sunan projelerin de hazır olduğunu belirtti.

“Stadımızda yapacağımız değişikliklerle yeniden desibel rekoru kıracağız”

Yapılacak değişikliklerle Beşiktaş stadının kapasitesinde 9.836 kişilik artış yaşanacağını belirten Serdal Adalı, bu değişikliklerle stadın atmosferi ve gelirinin önemli ölçüde arttırılacağını şu sözlerle dile getirdi; “Stadımızın, Yeni Açık Tribünü’nde uygulayacağımız, ‘Safe Standing Sandalyelerimiz’ ile oturum kapasitemizi artıracağız. Böylelikle, 9.836 bilet daha satarak, gücümüze güç katacağız. Stadımızda misafir takım tribününü iki kat olarak kurgulayarak alanı daraltacağız. Ayrıca, güvenlik önlemleri kapsamında rakip tribüne ses yutucu şeffaf panel konumlandıracağız. Tüm bu değişikliklerle Beşiktaşımızla yeniden desibel rekoru kıracağız.

“Serpil Hamdi Tüzün Futbol Akademisi’ni Beşiktaş’a kazandıracağız”

Beşiktaş’ın son yıllarda yaşadığı altyapı sorununu çözmek için yeni bir futbol akademisi projesini hayata geçireceklerinin altını çizen Serdal Adalı, bu alandaki planlarını şu sözlerle paylaştı: “Ümraniye Nevzat Demir Tesislerimizi Beşiktaşımıza yeniden ve temelli kazandırıyoruz. Mevcut 88 bin m2’lik alanımıza ek olarak, arazimizin yanındaki 88 bin m2’lik alanı da tesislerimize dahil ederek, ‘Serpil Hamdi Tüzün Futbol Akademisi’ projemizi Beşiktaş’a kazandıracağız. Üç yeni antrenman sahası daha ekleyerek, altyapımızın da antrenman yapabileceği tesisimizi yeni nesil dünya standartlarına ulaştırıyoruz. Bu proje için Orman Bakanlığı ile görüşmeleri yapılmış, adım adım detaylandırılmış ve ön mutabakat sağlanmıştır. Bu kapsamda göreve gelmemizi takiben gerekli adımlar hızlıca atılacaktır.”

“Şan Ökten Tesislerini yenileyerek, amatör branşlarımızı tek çatı altında toplayacağız”

Şan Ökten tesislerinin yenilenerek futbol dışı branşlara teslim edileceğini belirten Serdal Adalı şöyle konuştu; “Şan Ökten Amatör Branşlar Merkezi kurarak, Fulya’da anlaşmasını yaptığımız arsamızda güreş, boks ve jimnastik gibi branşları bir araya getireceğiz. Takımlarımızın antrenman ve kamplarını gerçekleştireceği tüm amatör branşlara hizmet edecek 12 bin m2 çok amaçlı spor salonumuzu inşa ediyoruz. Beşiktaş LAB Kliniğinde; altyapı, profesyonel tüm oyuncularımızı için sporcu sağlığı açısından zirveye çıkaracağız. Oluşturulacak 10 kişilik akademisyen ve uzman antrenör heyetiyle, U15’ten itibaren genç yeteneklerin fiziksel gelişimini için en verimli sistemi uygulayacağız. Tüm sporcuların mevcut performanslarının takibi ve geliştirilmesi yönünde profesyonel adımlar atılacak. Yeni transfer sürecinde, sağlık kontrolleri ve performans ölçümlerini günümüz futbol dünya devlerindeki örnekler gibi yapacağız ve bu sayede sakatlık riski yüksek olan oyuncuları takımımıza transfer etmeyeceğiz.”

GAİN MEDYA ana sponsorluğunda, Gain Akatlar Spor Kompleksi Dönüşüm Projesi

Gain Akatlar Spor Kompleksi Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmek iş GAİN MEDYA ile iş birliği yapılacağını belirten Serdal Adalı, basın toplantısında GAİN Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Bilgin ve GAİN Medya Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kilimci ile sponsorluk ön protokolü anlaşmasını imzaladı. 

Serdal Adalı, “Dijital İçerik Platformu GAİN MEDYA’nın Ana Sponsorluğunda, gerekli izin ve onayların alınmasının ardından, Gain Akatlar Spor Kompleksi Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmek üzere bir araya geliyoruz. GAİN Akatlar Spor Park Kompleksimizde, basketbol takımımız başta olmak üzere, salonumuzu 30 bin m2 ve 12 bin seyirci kapasiteli, antrenman salonumuzu ise 5 bin m2 alanda yeniden hizmete açıyoruz. Aynı komplekste, ayrıca, açık-kapalı etkinlik alanları, performans sanatları merkezi, dijital içerik stüdyoları, restoranlar, açık-kapalı havuz, ticari üniteler, tenis kortu, basketbol ve futbol sahası yer alıyor olacak,” dedi.

“Beşiktaş gayrimenkul projesi ile borcumuz kapanacak”

Serdal Adalı konuyla ilgili şöyle konuştu; “Dünyanın en güzel şehri İstanbul’da havaalanına ve şehrin merkezi bölgelerine 10 dakika uzaklıkta, Beşiktaş gayrimenkul projemizi hayata geçiriyoruz. Orman arazilerine sınır yarım milyon m2 alana kurulacak olan, Beşiktaş Ekolojik Kent içerisinde, sosyal ve sportif alanlar, Beşiktaş Göleti, Beşiktaş Okulu ve restoranların yanı sıra 380 villa projesi yer alacak. Arsa verimliliği, su kaynakları, güneş enerji santrali ile %100 ekolojik olan projemiz, aynı zamanda şehrin en az deprem riski taşıyan bölgesinde yer alacak.”

“Projenin finansmanını şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz sağlayacak”

Bu proje ile Beşiktaş’ın borçlarının kapanacağının altını çizen Serdal Adalı, “Bu projenin satışından hedeflediğimiz yaklaşık 150 -200 milyon Euro ile Beşiktaşımızın banka ve kamu borçlarını kapatacağız. Ayrıca bahsettiğimiz metrekareye ek olarak komşu parsellerde de yaklaşık 70 – 80 bin metrekarelik bir alan var. Bu kısmı henüz imza altına alamadık ama şifayı olarak anlaştık. Bu alanı da projeye dahil edebilirsek gelirimiz artacak ve faiz yükünden tamamen kurtulacağız. Bu şekilde Beşiktaş’ın geleceğini de sigortalamış oluyoruz. Bu projeyi de yaklaşık 4 yılda tamamlamış olacağız. Bu projenin finansmanını bizzat ben ve yönetim kurulunda yer alacak arkadaşlarım sağlayacağız.” Bu gelirin önümüzdeki dönemlerde transfer ve benzeri konulara harcanmamasını da teminat altına almak için çalıştıklarını belirten Serdal Adalı, elde edilen tüm geliri borçlar karşılığında, kulübün kasasına girmeden bankalara ödenecek şekilde kurgulandığını belirtti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu