EKONOMİ

Kıbrıs'ta görülmesi gereken 6 lokasyon

En iyi hizmeti en uygun fiyatla vermeyi amaçlayan online seyahat acentesi Tatildukkani, vize veya pasaporta ihtiyaç duyulmadan seyahat edilebilen Kıbrıs’ta yer alan görülmesi gereken 6 lokasyonu sıraladı.

Hareketli gece hayatı ve masmavi deniziyle misafirlerini karşılayan Kıbrıs, lüks kategorisinde yer alan otelleriyle de kusursuz bir tatil deneyimi sunuyor.  

Yurt içi, yurt dışı ve Kıbrıs’ta binlerce tesiste konaklama, uçak bileti ve transfer hizmetlerini misafirlerine özel sunan Tatildukkani; kültür, tarih ve eğlenceyi buluşturan Kıbrıs’ın görülmesi gereken yerlerini sıraladı. 

Girne Kalesi ve Girne Limanı 

Girne’nin en gözde turistik noktalarının başında Girne Kalesi geliyor. 7. yüzyılda Arap-İslam akınlarına karşı Bizanslılar tarafından yapılan kale, açık hava müzesi sunan atmosferiyle ilgi çekiyor.  Batık gemi müzesinde sergilenen Bizans ve Venedik dönemine ait eserlere ev sahipliği yapan kale, görülmesi gereken noktalarda ilk sıralarda bulunuyor. 

Kıbrıs’ın hem tarihin hem de doğal güzelliğini yansıtan Girne Limanı ise ziyaretçilerin diğer uğrak yerlerinden biri. Liman içerisinde bulunan restoranlar, barlar ve kafeler misafirlerine benzersiz bir atmosfer sunuyor. 

Mağusa Surları 

Venedikliler tarafından inşa edilen Mağusa Surları tarihi dokusu ve hikayesiyle Kıbrıs’ın en dikkat çeken tarihi eserleri arasında yer alıyor. Burçlar, kapılar, cephanelikler, depo ve ahırlarla birlikte 14 kuleyi de barındıran surların yüksekliği 18 metreye ulaşıyor. 

Bellapais Manastırı

Gotik sanatın izlerini taşıyan Bellapais Manastırı, Girne şehir merkezine araçla 10 dakika mesafede bulunuyor. Milattan sonra 12. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilen manastır, dönemsel olarak çeşitli klasik müzik konserleri ve müzik festivallerine ev sahipliği yapıyor. Manastırın en dikkat çeken özellikleri arasında 15. yüzyılda yapılan ve yapının ön yüzünde bulunan freskler yer alıyor.

Saint Hilarion Kalesi  

Kıbrıs’ın en yüksek tepelerinden birinde yer alan Saint Hilarion Kalesi, Disney Şatosu olarak da biliniyor. Girne merkezinden araç ile 30 dakikada ulaşılabilen kale, Beşparmak Dağları’ndaki 3 kalenin en iyi korunmuş olanı. Ada halkını Arap akınlarına karşı korumak amacıyla inşa edilen kale, 1489’da Venediklilerin adayı ele geçirmesiyle boşaltılmıştır. Kusursuz bir manzaraya sahip olan kalenin en uç noktasına ulaşabilmek için 732 metre yüksekliğe çıkılması gerekmektedir.

Karmi Köyü  

Büyüleyici manzarasıyla Karmi Köyü, Başparmak Dağları eteklerinde yer alıyor. Kıbrıs’ın gizli güzelliklerinden biri olan ve nostaljik yapılarıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan köy, Kıbrıs’ın en sakin noktaları arasında bulunuyor. Tarihi dokusunu günümüze taşımış olan Karmi Köyü, merkezinde yer alan Meryem Ana Kilisesi’yle ziyaretçilerini karşılarken, doğayla iç içe geçen atmosferi ve huzurlu ortamıyla öne çıkıyor.

Vize veya pasaporta ihtiyaç duyulmadan ziyaret edilebilen Kıbrıs’ın misafirlerine tarih ve kültürü birleştiren bir tatil deneyimi sunduğunun altını çizen Tatil Dükkanı Turizm Müdürü Özgür Yılmaz, “Kıbrıs, sezonun hiç bitmediği, her mevsim misafirlerine farklı deneyimler yaşatabilen bir destinasyon olduğundan yoğun ilgi görmekte. Her zevke ve bütçeye uygun seçenekler sunan, ünlü sanatçıları ağırlayan otelleri, canlı gece hayatı, tarihsel dokusu, doğal güzellikleri ve denizi Kıbrıs’ın tercih edilmesindeki diğer sebepler arasında yer alıyor. Sunduğu hizmetler ve avantajlarını düşününce misafirlerimiz, Kıbrıs’ta kaliteli bir tatili; otel konaklaması, uçak bileti ve havalimanı transferini kapsayan paketlerimizle en uygun fiyata alabilmektedir.” diyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu