Londra uçak bileti

Dünyanın en özgün en güzel metropollerinden biri Londra. Muhteşem caddeleri, alışveriş merkezleri, dünya çapında restoranları ve ikonikleşmiş kırmızı telefon kulübeleriyle nefis bir şehir Londra. Köklü tarihinin kanıtı olan binaları ve gri atmosferine kontrast oluşturan yemyeşil parklarıyla Londra gezilecek yerleri keşfetmeye hazır mısınız?

Londra’da gezilmesi gereken yerler

Londra çok büyük bir şehir. Standart Avrupa şehirlerinden çok daha fazlasını içinde barındırıyor. Haliyle Londra gezilecek yerlerin sayısı da bir hayli fazla. Seyahatinizi organize ederken tüm bu yerleri listenize alabilir ve şehri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Tower Bridge

Londra deyince akla ilk gelen yapılardan olan Tower Bridge mutlaka görülmesi gereken noktalardan. 65 metre yüksekliğindeki iki kuleden oluşan yapı, Londra gezilecek yerler listesinde baş sırada olmalı. Thames Nehri üzerinde tüm güzelliğiyle duran Tower Bridge’i görmeye gittiğinizde bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın.

London Eye

135 metre yüksekliğiyle Londra’yı en güzel noktadan gören London Eye, nefis bir şehir deneyimi sunuyor. 1999 yılında inşa edilen ve döneminin en yüksek dönme dolabı olan London Eye, hala şehir manzarasının en güzel halini sunan yerlerden biri. Londra gezilecek yerler içinde ne yapıp ne edip görmeniz gereken bu dönme dolap, turistlerin hala uğrak noktası.

Oxford Street

Avrupa’nın en hareketli en işlek caddelerinden biri olan Oxford Street, her gün neredeyse yarım milyon insan ağırlıyor. Dünyaca ünlü lüks markaların olduğu cadde, modanın ve ekonominin kalbinin attığı bir merkez.

Sherlock Holmes Müzesi

Londra gezilecek yerler listesinin en eğlenceli durağı olan Sherlock Holmes Müzesi, dünyaca ünlü dedektif karakter Sherlock Holmes ve arkadaşı Dr.Watson’ın yaşadığı ev! Müzenin içindeki eşyalar, balmumu heykeller ve hediyelik eşya dükkânı sizi bekliyor.

Londra’da görülmesi gereken tarihi yerler

Londra’daki tarihi yerler turunuz eminiz dolu dolu geçecek. Zira oldukça köklü olan bu şehirde Londra gezilecek yerler listenize girecek pek çok durak var. Şimdi onları keşfedebilirsiniz.

Westminster Sarayı

Şehrin en popüler noktalarından olan saat kulesi Big Ben’e da ev sahipliği yapan Westminster Sarayı, oldukça eski ve büyüleyici bir yapı. Temelleri 1016’da atılan saray, şu anda parlamento binası olarak kullanılıyor.

Westminster Abbey

Westminster Sarayı ile komşu olan Westminster Abbey, Gotik mimarisi ve ihtişamıyla Londra gezilecek yerler içinde yerini alıyor. Sadece şehrin değil, Birleşik Krallığın da en önemli dini yapılarından olan katedral, aynı zamanda Kraliyet Ailesi’nin taç giyme törenlerinin yapıldığı yer olarak da biliniyor.

Buckingham Sarayı

Londra gezilecek yerler içinde en büyüleyici adrese sıra geldi!Meşhur Buckingham Sarayı,Victoria döneminden beri kraliyet sarayı olarak kullanılıyor. Ayrıca nöbet değişim seremonisiyle de bir hayli ünlü.

St.Paul Katedrali

Benzersiz mimarisi, muhteşem mozaikleri ve devasa kütüphanesi ile ünlü olan St. Paul Katedrali, Londra gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalı. Londra Piskoposluğu’nun da merkezi olan katedral, Londra ile özdeşleşmiş çok önemli bir yapı.

Londra’ya nasıl gidilir?

Londra’ya hava yoluyla rahatlıkla gidebilirsiniz. Londra uçak bileti aldıktan sonra Londra Heathrow Havalimanı ya da Londra Gatwick Havalimanı’na inebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın
Exit mobile version