TEKNOLOJİ

Depark Firması Mage Games’ten Yeni Mobil Oyun: Goal Battle Yayında!

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı’nda (DEPARK) faaliyet gösteren yerli oyun stüdyosu Mage Games, geliştirdiği kuralsız futbol temalı mobil oyun Goal Battle ile kısa sürede 2 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) bünyesinde faaliyet gösteren İzmir merkezli yerli oyun stüdyosu Mage Games, ilk mobil oyunları Goal Battle ile mobil oyun dünyasında ses getirmeye hazırlanıyor. 2022 yılında Murat Baysal ve ekibi tarafından kurulan Mage Games, DEPARK’ın yenilikçi girişimcilik ortamında geliştirdikleri ilk oyun olan Goal Battle ile klasik futbol oyunlarının ötesine geçiyor. Oyun, PvP temelli hızlı maç formatı, “kuralsız futbol” kurgusu, dinamik ve özgür oynanışıyla oyun severlerin büyük ilgisini çekiyor.

“İZMİR’İN İNOVASYON SİSTEMİNE KATKI”

DEPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Zeki Atıl Bulut, oyun sektöründe elde edilen başarıya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “DEPARK çatısı altında geliştirilen her başarılı ürün, yalnızca bir girişimcilik hikâyesi değil; aynı zamanda Araştırma Üniversitemizin teknolojiye, girişimciliğe ve inovatif sektörlere verdiği stratejik önemin somut bir göstergesidir. Mage Games’in bu başarısı, Dokuz Eylül Üniversitesinin bilgi üretme ve toplumsal etki yaratmada öncü olma vizyonunu yansıttığı gibi İzmir’in inovasyon ekosistemine de değerli bir katkı sunmaktadır. Bu başarıyla gurur duyuyoruz. DEPARK olarak girişimci firmalarımızın yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz.”

APP STORE VE GOOGLE PLAY’DE ÜCRETSİZ!

Hem iOS hem de Android platformlarında ücretsiz olarak yayınlanan Goal Battle, 1’e 1 formatında 90 saniyelik yüksek tempolu maçlarıyla dikkat çekiyor. Oyuncular, kendi takımlarını oluşturarak çevrimiçi maçlarda rekabet ediyor ve süper güçlerle rakiplerini alt etmeye çalışıyor.

KLASİK FUTBOL KURALLARINI BİR KENARA BIRAKIYOR

Goal Battle, klasik futbol kurallarını tamamen bir kenara bırakıyor. Faul, ofsayt, hakem ya da oyun duraklamaları bu oyunda yok. Gerçek sokak futbolu ruhunu mobil platformlara taşıyan yapım, oyunculara kesintisiz ve özgür bir futbol deneyimi sunuyor. Maçlar sırasında şut, pas, çalım gibi hücum hamlelerinin yanı sıra; savunmada da kayarak top alma ve pozisyon alma gibi aksiyonlar sayesinde oyun temposu hiç düşmüyor. Kuralsız yapısıyla her maç sürprizlerle dolu ve heyecan verici anlara sahne oluyor.

2 MİLYONUN ÜZERİNDE İNDİRME

Yalnızca Türkiye’de değil dünya genelinde de ilgiyle karşılanan Goal Battle, 60’tan fazla ülkede yayınlandı ve kısa sürede 2 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Türkiye başta olmak üzere Fransa, Almanya ve MENA bölgesindeki oyuncular, oyuna yoğun ilgi gösteriyor. Mage Games, DEPARK’ın sunduğu yaratıcı ekosistemde geliştirdiği Goal Battle ile yalnızca oyun sektöründe değil, uluslararası pazarda da Türk girişimciliğini başarıyla temsil ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu