EKONOMİ

Akbank+ Girişimleri Voltla ve Waste Log 1 Milyon USD Yatırım Aldı

Akbanklıların tam zamanlı olarak girişim fikirleri üzerinde çalışabilmelerine olanak sağlayan Akbank+ Programı kapsamında yatırım alan kurum içi girişimler belli oldu. Atık süreçlerini dijitalleştiren Waste Log ve elektrikli araç sahiplerinin deneyimini iyileştiren Voltla girişimlerinin her biri Akbank’tan 500 bin USD yatırım aldı.

75 yıldır Türkiye’nin gelişimine hizmet eden Akbank’ın İnovasyon Merkezi Akbank LAB, 2016 yılından beri inovasyon ve kurum içi girişimcilik programlarını genişletmeye devam ediyor. Finteklerle yapılan iş birlikleri, yürütülen projeler ve açık inovasyon programlarıyla bu kültürü destekleyen Akbank, kendi girişimlerini kurmak isteyen çalışanlarını desteklemek ve Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine sunduğu katkıyı güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği Akbank+ programının ilk yatırım kararını açıkladı.

Akbanklıların tam zamanlı olarak girişim fikirleri üzerinde çalışabilmesine olanak sağlaması ile Türkiye’de bir ilk olan Akbank+ programına ilk yılında yüzden fazla Akbanklı yenilikçi fikirleri ile başvurdu. Programa seçilen kurum içi girişimciler, 6 ayı aşkın bir süre boyunca tam zamanlı olarak Akbank LAB bünyesinde girişimlerini hayata geçirmek için çalışma yürüttüler. Programın son aşamasında gerçekleştirilen Akbank+ Yatırım Komitesi değerlendirmesi ile atık süreçlerini dijitalleştiren Waste Log ve elektrikli araç sahiplerinin deneyimlerini iyileştiren Voltla girişimlerinin her birine 500 bin USD yatırım sağlama kararı alındı.   

“Akbank+ ile hem bankamız hem de ülkemizin girişimcilik ekosistemine katkı sunuyoruz”

Akbank+ programının Akbank’ın yenilikçilik ve girişimcilik odaklı vizyonunun bir yansıması olduğunu belirten Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce; “Akbank olarak anlamlı dijital çözümler ve fark yaratan hizmetlerle bankacılığın ötesinde bir değer sunmaya odaklanıyoruz. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını önceliklendiren ve sürdürülebilirlik hedeflerimize paralel olarak dünyamıza katkı sağlayan çözümler yaratmaya odaklanıyoruz. Bu doğrultuda Akbank LAB çatısı altında 2016 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz inovasyon ve kurum içi girişimcilik çalışmaları sektöre ilkleri ve yenilikleri kazandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bu çalışmalarımızı bir adım daha ileri taşıdık ve Akbank+ ile tüm Akbanklıların kendi girişimlerini yaratabileceği bir program oluşturduk. Alanında ilk olan bu program ile Akbank, girişimlerin önündeki engelleri ortadan kaldırıyor; girişim fikirlerini deneyim, araştırma, mentorluk ve yatırım desteği ile hızla hayata geçirmeye olanak tanıyor. Bu programın ilk yatırımlarını ise döngüsel ekonomi ve elektrikli mobilite alanındaki iş fikirlerine yapma kararı aldık. Akbank+ ile bankamızın kurum içi girişimcilik kaslarını güçlendirirken Türkiye’de de bu ekosistemin gelişiminde rol almayı sürdüreceğiz” dedi.

“Girişimciliği kurum kültürümüzün yapı taşlarından biri olarak görüyoruz”

Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa; “Akbank’ın girişimcilik ruhunu ve yenilikçi kültürünü yansıtan Akbank+ programımızın ilk yatırımlarını hayata geçirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Girişimcilik alanındaki yetkinliklerimizi besleyen Akbank+, bu alanda örnek bir uygulama. Yaratıcı fikirleriyle programa başvuru yapan yüzü aşkın Akbanklı, yetkinliklerimizi ve yenilikçi bakış açımızı görünür kılıyor. Yapılan değerlendirme ile programa katılan çalışma arkadaşlarımız yoğun bir eğitim, mentorluk ve kuluçka süreci ile fikirlerini olgunlaştırırken, yetkinliklerini de güçlendirdi. Tam zamanlı olarak girişimleri üzerinde çalışma fırsatı bulan arkadaşlarımız İnovasyon Elçileri olarak yeni dönemde de farklı fikirlerin geliştirilmesinde rol almayı sürdürecek. Öte yandan Akbank içinde filizlenen ve ekonomik, çevresel ve toplumsal değer sunmaya odaklanan Waste Log ve Voltla hem bankamızın hem de ülkemizin girişimcilik ağını besleyecek. Büyük bir gurur duyduğumuz Akbank+ süreci ile Akbanklıların kariyer yolculuklarını destekleyen çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Dünyaya değer katan girişimler Akbank+ ile hayat buluyor

Akbank+ programı kapsamında Mahir Okay Çelik ve Ertuğ Sargut tarafından geliştirilen Waste Log, bir etki girişimi olarak hizmet ediyor ve işletmelerin atık süreçlerini dijitalleştirerek takip edilmesini kolaylaştırıyor. Waste Log ayrıca bireysel kullanıcıların da atık yağlarını kolaylıkla geri dönüşüme kazandırmalarına olanak sağlıyor. 

Akbanklı girişimciler Esra Gül Korkmaz, Özgür Barış ve Kubilay Kulaoğlu’nun geliştirdiği Voltla ise tüm elektrikli şarj istasyonlarının tek noktadan görüntülenmesini ve istasyonlara rota oluşturulmasını sağlayarak elektrikli araç sahiplerinin hayatını kolaylaştırıyor ve aynı zamanda ödeme deneyimini iyileştiriyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu