EKONOMİGÜNDEM

Bakan Dönmez’den yerli petrol açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gabar bölgesinde yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gabar bölgesinde yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

Adana ve Şırnak’ta bulunan petrol keşiflerini hatırlatan Bakan Dönmez, son yıllarda hem denizde hem de karada hidrokarbon arama ve araştırma çalışmalarına yoğunluk verdiklerini söyledi.

Yeni bir müjde vermek için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

“2020 yılında Karadeniz’de çok büyük bir keşif gerçekleştirdik. Karada da aslında aralıksız devam eden çalışmalarımız vardı. Adana’da biliyorsunuz Çukurova’da önemli bir petrol keşfi olmuştu. Ardından da geçtiğimiz yıl Esma Çevik kuyularında 180 milyon varillik üretilebilir rezervi olan bir saha keşfetmiştik. Yine o zamanlar hatırlarsanız Gabar bölgesinde Esma Çevik’in yakın bölgelerinde aynı formasyona sahip bazı yapıların olabileceği yönünde arkadaşlarımızın değerlendirmeleri olmuştu. Bunu da kamuoyuna paylaşmıştık. İki ay kadar öncede orada sondaj çalışmalarına başlamıştı ekibimiz. An itibarı ile sondaj çalışmalarımız kuyu değerlendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlk değerlendirmeler olumlu. Ama arkadaşlardan son bilgilendirmeleri bekliyoruz. İnşallah netice alınca da sayın cumhurbaşkanımız bu müjdeyi vatandaşımız ile paylaşacak. Bizi izlemeye devam edin.” (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu