EĞİTİMGÜNDEM

Bakan Özer: 22 bin 145 öğrencimiz nakillerini tekrar bölgeye aldırdı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bugün itibarıyla 22 bin 145 öğrencimiz nakillerini tekrar bölgeye aldırdılar. Aslında bu gerçekten umut verici." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bugün itibarıyla 22 bin 145 öğrencimiz nakillerini tekrar bölgeye aldırdılar. Aslında bu gerçekten umut verici.” dedi.

Millî Eğitim Bakanı Özer, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kahramanmaraş’ta afet koordinasyon toplantısına katıldı.

Bakan Özer, Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Kahramanmaraş’ta eğitim ve öğretimin normalleştirilmesiyle ilgili kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını belirterek 6 Şubat’tan itibaren eğitim öğretimi normalleştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı olarak azami gayret sarf ettiklerini söyledi.

Özer, “Bu kapsamda bugün Malatya’da 27 Mart tarihi itibarıyla başlayan sekiz ilçedeki eğitim öğretime bugün itibariyle beş ilçe dâhil edildi. Dolayısıyla Malatya’daki tüm ilçelerde artık eğitim öğretim başlamış oldu. Ama sadece bu beş ilçede 156 okulda eğitim öğretim başladı. Hatay’da yedi ilçede eğitim öğretim başlamıştı. Bugün itibarıyla İskenderun’da bu kapsama dâhil edildi. Kahramanmaraş’ta da bugünkü değerlendirmelerde öne çıkan inşallah önümüzdeki hafta itibarıyla Afşin, Nurhak ve Çağlayancerit’te de eğitim öğretimin başlaması yönünde çalışmaları inşallah ağırlık vereceğiz. Tabii amacımız bölgedeki eğitim öğretimi normalleştirerek hayatın normalleştirilmesini hızlandırmak. Çünkü Kovid-19 salgınında da gördük ki eğer biz eğitim öğretimi normalleştirirsek hayat olağan akışı çok daha hızlı bir şekilde normalleşiyor. Gerçekten bölgedeki velilerimiz, ailelerimiz, öğretmen ve çocuklarımızla bir an evvel eğitim öğretimin yüz yüze bir şekilde okullarda devam etmesiyle ilgili her gezdiğimiz çadırda, her konteynerde bize iletiyorlar. Biz de hem ilgili bakanlarımız hem valilerimizle birlikte bu süreçleri hızlı bir şekilde yönetmek için azami çaba sarf ediyoruz. Açık olmayan ilçelerde de kurduğumuz çadırlarda, konteynırlarda, prefabrik okullarda eğitim öğretimi mümkün olduğu kadar tüm öğrencileri kapsayacak şekilde devam ettirmek için çaba sarf ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede iyileştirmeler yapıldıkça sonuçlarının yaşanmaya başladığına işaret eden Bakan Özer, depremin ilk günlerinde 10 ilden başka illere giden öğrencilerin konuşulduğunu, ancak şimdi okullar açıldıkça, eğitim normalleştikçe nakillerin tersine döndüğünü, yani 10 ile öğrenci dönüşlerinin başladığını söyledi. Özer, “Bugün itibariyle bu kapsamda daha önceden naklini 71 ile aldıran 22 bin 145 öğrencimiz nakillerini tekrar bölgeye aldırdılar. Aslında bu gerçekten umut verici. Biz buradaki eğitim öğretimle ilgili koşulları ne kadar hızlı bir şekilde iyileştirebilirsek, o ailelerimiz de bölgeye artık geri dönüşleri hızlandıracaklar.” dedi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu