GÜNDEM

Depremin etkilediği 11 ilde 46 bin 327 konutun yapımına başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin etkilediği 11 ilde 46 bin 327 konutun yapımına başlandığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin etkilediği 11 ilde 46 bin 327 konutun yapımına başlandığını açıkladı.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Yenibademli Mahallesi’nde depremzedeler için yapımı devam eden kalıcı konutları inceleyen Kurum, burada gazetecilere süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

İlçede ilk temellerini atacakları yeni yerleşim yerlerini vatandaşla istişare içinde görüşmeler yaparak karar verdiklerini belirten Kurum, “İnşallah yarın itibarıyla Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle milletimize söz verdiğimiz afet konutlarına ilişkin Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 ilde eş zamanlı olarak temellerimizi atacağımız ve toplamda 46 bin 327 konutun sözleşmesini yaptık ve sahada fiilen başlamış olduk.” dedi.

Millete söz verdiklerini ve bu sözü tutmak adına tüm ekibiyle gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Kurum, “Şu an itibarıyla 11 ilde yapmış olduğumuz sözleşmeler 46 bin 327’ye ulaştı. Fiilen 46 bin 327 konutumuz şu an itibarıyla başlamış oldu. Yarın Cumhurbaşkanı’mızın teşrifleriyle Kahramanmaraş’ta depremin merkez üssü olan hem Pazarcık’ta hem Dulkadiroğlu’nda hem Elbistan’da, Afşin’de tüm illerimizde eş zamanlı olarak temellerimizi atacağız. Yarın itibarıyla da 17 bin 902 konutumuzun temelini depremden 46 gün sonra Kahramanmaraş’ta atıyor olacağız.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu