SAĞLIK

Dr. Feridun Kunak'ın tavsiyesi doğanın bize hediyesi Mavi Hindiba

Kilo verme süreci kimileri için son derece kolay geçerken kimilerini farklı nedenlerden dolayı epey zorluyor. Metabolizmanın yavaş çalışması, hormonal dengesizlikler gibi sebeplerden dolayı zayıflama konusunda zorluk yaşayanların yardımına Mavi Hindiba bitkisi koşuyor.!

Sağlıklı yaşam ve zinde bir hayat için kilo vermek isteyenlerin yeni gözdesi Mavi Hindiba bitkisi oldu. Mavi Hindiba bitkisinin yapraklarından yapılan çay, vücuttaki toksinleri atmak, metabolizmayı hızlandırıp, iştahı kontrol etmek ve sindirimi kolaylaştırmak gibi pek çok etkiye sahip. Ayrıca, antioksidan, anti-inflamatuar ve anti-mikrobiyal özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cilt sağlığını koruyor ve yaşlanma belirtilerini geciktiriyor.

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve formda kalmak için doğal ürünlere olan ilgi, son zamanlarda giderek artan bir trend haline geldi. Doğanın bize sunduğu en değerli hediyelerden birisi ise mavi hindiba çiçeği. İçerdiği etken maddeler sayesinde vücuttaki yağ yakımını artırarak kilo vermeyi kolaylaştırması ve detoks etkisiyle vücuttaki zararlı maddelerin atımını kolaylaştırıyor.

 

Dr. Feridun Kunak öneriyor

Ortopedi ve Travmatoloji ve bitkisel tedavi uzmanı Dr. Feridun Kunak, mavi hindiba çiçeği ile zayıflamanın mümkün olduğunu söyleyerek Mavi Hindiba Karışık Bitki Çayı’nı önermektedir: “Mavi Hindiba Karışık Bitki Çayı hem sağlığınız hem de formunuz için çok faydalı bir içeriğe sahip. İçeriğinde özel olarak seçilmiş süper besin ve bitkiler bulunur. Bu bitkilerin bir araya gelmesi ile oluşan karışım, hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Mavi Hindiba Çiçeği Çayı’nın içeriği, laboratuvar onaylıdır, bakanlık izinleri eksiksizdir ve etkileri doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından onaylanmıştır. Bu doğal bitki çayı, karaciğeri temizleyerek vücuttaki yağları yakar, iştahı dengeler ve tatlı krizlerini önler. Ayrıca ödemi ve şişkinliği atar, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve enerjiyi yükseltir. Bu ürünü günde bir defa sabah kahvaltısından yarım saat önce veya akşam yemeğinden yarım saat önce bir bardak sıcak suya bir poşet atarak demleyip içebilirsiniz.”

 

Mavi Hindiba Çiçeği Nedir?

Akdeniz bölgesine özgü bir bitki olan mavi hindiba çiçeği, Cichorium intybus adıyla bilinir ve Asteraceae ailesine aittir. Antosiyaninler ve flavonoidler gibi antioksidanlar açısından zengin olan mavi hindiba çiçeği, sindirim sistemi için yararlıdır.  Bu bitkinin kökleri kavrulup öğütülerek kahve yerine kullanılabilir. Ayrıca yaprakları salata veya yemek olarak tüketilebilir. Mavi Hindiba Karışık Bitki Çayı, mavi hindiba çiçeğinin yapraklarının kurutulup demlenmesiyle elde edilen tamamen doğal bir içecektir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu