SPOR

EÜ Aliağa MYO'ya SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi kazandırıldı

Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulunda, SOCAR Türkiye’nin katkılarıyla tamamlanan spor alanlarının açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Aliağa MYO Müdürü Doç. Dr. Sevil Şener, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı Kanan Mirzayev, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tesisin açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi, 1955 yılından bu yana Türkiye’nin dördüncü, bölgenin ilk ve en köklü üniversitesi olarak, bölgedeki üniversitelerin kuruluşlarında öncü ve garantör olmuş, tam akredite, öğrenci odaklı, milli yenilik ödülüne sahip araştırma üniversitesidir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, bilimin topluma yarayan yönünü işlevsel, görünür kılmak, üniversitemizin, ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaçlarına katkı sunmak ve sorunlarına çözüm üretmek için bilimsel alanda ne türde çeşitlemeler yapılabileceği, modeller geliştirilebileceği arayışı içinde olduk.  Bu anlamda Üniversitemizde; çeşitli paydaşlarımızın iş birlikleriyle hem ulusal hem de uluslararası düzeyde toplumsal katkıyı hedefleyen çalışmalar yürütüyoruz.  Uluslararasılaşma vizyonumuz doğrultusunda Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz ikili diploma programımız Türk Yükseköğretim sisteminde örnek bir model haline geldi.  ‘Tek Millet İki Devlet’ şiarıyla eğitim-öğretim ve araştırmada hayata geçirdiğimiz iş birliklerimizi, bugün SOCAR Türkiye’nin destekleriyle 1200 metrekarelik alanda açılışını gerçekleştireceğimiz spor tesisleriyle devam ediyoruz” dedi.

“Her alanda başarıya ulaşmış mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Öğrencilerin bedenen ve ruhen gelişimlerine önem verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olarak, her alanda başarıya ulaşmış bireyler mezun etmeyi hedefliyoruz. Biliyoruz ki başarının anahtarı, güçlü akademik bilgi birikiminin yanı sıra sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal açıdan donanımlı bireyler olmaktan geçiyor. Bizler de üniversitemizi,  öğrencilerimizin kendilerini bedenen, ruhen ve zihnen bir bütün olarak geliştirme fırsatı bulacağı bir bilim yuvası haline getirmek istiyoruz. Spor tesisimizin yapımına destek olan ve katkı veren SOCAR Türkiye’ye teşekkür ediyorum, tesisimizin öğrencilerimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Spor, hepimizi bir araya getiren önemli bir güç”

SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı Kanan Mirzayev, “Spor, hepimizi bir araya getiren çok önemli bir güç. SOCAR Türkiye olarak hem gençlerimizin hem de toplumumuzun ruh ve beden sağlığını desteklemek amacıyla spor tesislerimizi hizmete sunuyoruz. Aliağa içerisinde yürüttüğümüz faaliyetlerle birlikte toplumsal gelişime de aynı ölçüde önem veriyoruz. Bu kapsamda da sosyal alanda pek çok çalışmalar yürüttük. Türkiye genelinde 11 okul yaptırdık. Gönüllüler grubumuzun çocuklara ve engellilere yönelik projeleri var. Ege Üniversitesi ile çeşitli alanlarda iş birliklerimiz devam ediyor. SOCAR Türkiye olarak toplumumuzun ve özellikle Aliağa ilçemizin toplumsal gelişimine katkı sağlamak adına bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Tesisimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile spor tesisi resmen hizmet vermeye başladı. Açılışın ardından Prof. Dr. Budak ve Mirzayev; öğrencilerle birlikte basketbol, voleybol ve futbol oynadı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu