GÜNDEM

Hava sıcaklığı düşecek, sağanak etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinin parçalı bulutlu olacağını baz bölgelerde de sağanak ve karla karışık yağmur beklendiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinin parçalı bulutlu olacağını baz bölgelerde de sağanak ve karla karışık yağmur beklendiğini belirtti.

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevreleri ile Ankara’nın güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır’ın kuzeydoğusu, Mardin’in doğusu ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yağışların, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır’ın kuzeydoğusu, Mardin’in doğusu ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu