EKONOMİGÜNDEM

İlk “beyaz bayraklı” iş yerleri bugün açıklanacak

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in üzerinde çalıştığı Beyaz Bayrak'ın ilk sahipleri bugün gerçekleştirilecek ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in üzerinde çalıştığı Beyaz Bayrak’ın ilk sahipleri bugün gerçekleştirilecek ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

Geçtiğimiz yıl TİSK’in düzenlediği Ortak Paylaşım Forumu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından hazırlıklarının yapıldığı belirtilen Beyaz Bayrak uygulamasının detayları bugün düzenlenecek etkinlikte açıklanacak.

Kayıtlı çalışma, vergi uyumu gibi hususlarda devlete ve çalışanlarına olan sorumluluğunu zamanında, tam ve eksiksiz olarak yerine getiren, iş sağlığı ve güvenliği standartlarını sürekli geliştirmeye önem veren şirketlerin almaya hak kazacakları Beyaz Bayrak, iyi örneklerin teşvik edilmesinde de önemli rol oynayacak.

Yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren ve örnek olan kayıtlı işletmeleri destekleyecek, bu işletmeleri ayrıştıracak Beyaz Bayrak uygulamasının detayları yarın Çalışma Bakanlığı ve TİSK ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ödül töreni ile açıklanacak. Bu vesile ile çalışma hayatının uzun süredir beklediği Beyaz Bayrak ilk sahiplerini bulacak.

Beyaz Bayrak uygulaması sahibi iş yerlerinin kamunun sağladığı belli teşvik ve uygulamalarda öncelik kazanması gibi iyi uygulamaların yaygınlaşmasını özendirici bazı desteklerin sağlanması da bekleniyor. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu