EKONOMİ

İSİB'ten Sırbistan'a Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 8-10 Mayıs tarihleri arasında Sırbıstan’a Türk ihracatçılarının katılımı ile Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonu düzenledi. Organizasyona İSİB’i temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Kerem Ünlü ve Ömer Duyar katıldı. 

9 Mayıs’ta Sırbıstan’ın başkenti Belgrad’ta gerçekleştiren ikili görüşmelere Türkiye’den 22 firma, Sırbistan’dan ise 80 firma katılırken toplam 277 iş görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmeler sırasında Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy katılımcı firmaları ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmeler öncesinde ise Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Ticaret Müşaviri Yasemin Yüce, ülkenin ekonomik durumu, iş kültürü ve Türkiye-Sırbistan arasındaki ilişkiler hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Etkinliği, Sırbistan Makine ve Elektrik Mühendisleri ve Teknikerleri Birliği, SMEITS Başkanı Bratislav Blagojevic ve Genel Sekreteri Vladan Galebovic ziyaret etti. SMEITS tarafından 6-8 Aralık 2023 tarihlerinde Belgrad’da düzenlenecek KGH International HVAC&R fuarına, üye firmalarımız ile katılım sağlanması konusunda İSİB Yönetim Kurulu ile görüş alışverişinde bulundular. Etkinliğe aynı zamanda Türk-Sırp İş adamları Derneği’nden yetkililer ziyarette bulundular.

İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Ünlü, Sırbistan’da düzenlenen sektörel ticaret heyet organizasyonunun çok verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Sırbistan Güneydoğu Avrupa’nın gelişen ve büyümeye çalışan bir ülkesi. Sektörümüz içinde coğrafi yakınlık nedeniyle stratejik öneme sahip.  Türkiye İklimlendirme Sektörü olarak Sırbistan’ın ithalatında ilk 5 ülke arasındayız. Sektör olarak ülkedeki bu gücümüzü artırmak adına ticari heyet organizasyonunu gerçekleştirdik. Organizasyonumuza katılan firmalarımızın bu görüşmelerde ihracata dönüşecek birçok bağlantı gerçekleştirdiğini gözlemledik. Yaptığımız pazarlama, iletişim ve eğitim faaliyetleri ile ülkeler ve sektörler arası ilişkilerin daha da yukarılara çıkacağını ve ihracat hedeflerimizi daha da yükselteceğimizi düşünüyoruz. “

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu