EKONOMİGÜNDEM

Kamuda tasarruf paketi bugün açıklanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan kamuda tasarruf ve verimlilik paketi bugün açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Finans Merkezi’ndeki “Türkiye’nin ATM Merkezi (TAM)” projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, gelecek dönemde kamu maliyesine ilişkin birçok hususta adım atacaklarını dile getirmişti.

Bakan Şimşek, “Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızla birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Bu ilk, bu son olmayacak. Buna benzer çalışmalarla önümüzdeki dönemde bu dezenflasyon programını ve sürecini nasıl güçlendireceğiz ona yönelik çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz.” demişti.

Kamuda yapılan harcamaların azaltılmasını öngören paket kapsamda kamu kurumları için bina ve araç kiralamaları yapılmayacak. Yalnızca büyük kısmı biten yatırımlar tamamlanacak. Devletin kırtasiye giderleri mercek altına alınacak; masraflar düşürülecek.

Mal ve hizmet alım ödeneklerinde yüzde 10, yatırım ödeneklerinde yüzde 15 kesinti, personel alımına sınırlama gibi düzenlemelerle 100 milyar liralık bir tasarruf hedefleniyor. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu