EĞİTİM

“Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında öğrenciler doyasıya eğleniyor

Şırnak Cizre Gençlik ve Spor Merkezi "Merkezim Her Yerde" projesi çerçevesinde okullarda çeşitli etkinlikler yapıyor.

Şırnak Cizre Gençlik ve Spor Merkezi “Merkezim Her Yerde” projesi çerçevesinde okullarda çeşitli etkinlikler yapıyor.

Gençler arasında sosyal farkındalık oluşturarak sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturma, sorumluluk duygularını geliştirme ve topluma daha duyarlı bireyler kazandırma, kırsalda yaşayan ve köy okulunda okuyan gençlere gençlik liderleri aracılığıyla geniş görüşlülük kazandırma, gençlere çevre bilinci kazandırma, gençlerde aidiyet duygusu oluşturma ve bununla birlikte gönüllü gençlerin ve öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırma amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Merkezim Her Yerde” projesi başlatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Merkezim Her Yerde” projesi çerçevesinde Cizre Gençlik ve Spor Merkezi gönüllüleri Düzova köyü ilk ve ortaokulunda öğrencilerle birlikte çeşitli etkinlikler düzenledi.

Öğrenciler ip atlama, yakan top, badminton, halat çekme, ok atma, yüz boyama, yöresel halay ve çeşitli oyunlarla doyasıya eğlendi.

Proje kapsamında her gün farklı köy okullarında etkinlikler yapılıyor.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir de etkinliğe katılarak çocuklarla oyunlar oynadı.

 

Mahmut Ekinci

Proje hakkında bilgi veren Cizre Gençlik Merkezi Lideri Mahmut Ekinci, “Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlik hizmetleri genel müdürlüğünün düzenlemiş olduğu “Merkezim Her Yerde” projesiyle Cizre gençlik merkezi olarak bugün Düzova ilk ve ortaokuluna geldik. Kaymakam hanımın destekleriyle köy okulumuzu ziyaret ettik. Çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikleri yaparken de gönüllü gençlerimizden destek alıyoruz. Gönüllü gençlerimiz çeşitli etkinlikler yaparak öğrencilerimizin serbest zamanlarını değerlendirmesini sağlıyor. Daha çok eğitsel oyunlar oynayarak öğrencilere katkı sunmaya çalışıyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu