GÜNDEM

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Bingöl, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın doğusunda kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Bingöl, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın doğusunda kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Batı Karadeniz’in doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kıyı Ege, Balıkesir’in batısı ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Mersin, Adana, Bingöl, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın doğusunda yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Orta Akdeniz’in Toroslar mevkii, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurdun güney ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu