TEKNOLOJİ

OBS 29.1, GeForce RTX 40 Serisi GPU'larda AV1 Kodlamayla Kullanılabiliyor

OBS Studio 29.1 güncellemesi dün yayınlandı. Sürüm, GeForce RTX 40 Serisi Gpu’larda AV1 donanım kodlaması için destek ekliyor.

Güncelleme ayrıca AV1 kodlu videonun Gelişmiş RTMP (Gerçek Zamanlı Mesajlaşma Protokolü) aracılığıyla YouTube tarafından işlenmesine olanak tanıyor.

AV1 — Yeni Standart

OBS Studio 29.1’in piyasaya sürülmesi, sekiz nesil NVENC (NVIDIA Kodlayıcı) ile GeForce RTX 40 Serisi ekran kartlarında AV1 kodlaması için destek ekliyor.

OBS’in en son sürümüne yeni nesil video codec bileşeni desteği canlı yayınların daha verimli daha verimli bir şekilde yapılmasına olanak tanıyor. GeForce RTX 40 Serisi GPU’larla, H.264’te kodlamaya göre verim %50 oranında artarken rakip ekran kartlarına kıyasla daha kaliteli görseller sunuyor. Bu da ortalama olarak %40 daha iyi bir performans anlamına geliyor.

Alliance for Open Media, NVIDIA, AV1 codec bileşenini geliştirmede endüstri devleriyle yakın bir şekilde çalıştı. AV1’in artırılmış verimliliği, daha yüksek kaliteli görüntülerin akışını sağlayarak içerik oluşturucuların daha akıcı kare hızlarıyla daha yüksek çözünürlüklerde yayın yapmalarına olanak tanıyor. Ağın sınırlı olduğu ortamlarda bile, yayıncılar artık izleyicileriyle paylaşılan yüksek kaliteli videonun avantajlarından yararlanabiliyor.

YouTube’da AV1 desteği, son RTMP güncellemesiyle sağlanıyor. Geliştirilmiş protokol ayrıca HEVC akışı için destek ekleyerek kullanıcılara H.264 akışı için kullandıkları mevcut düşük gecikmeli protokolde yeni biçimler getiriyor. Gelişmiş RTMP protocoli YouTube’da bir beta özelliği olarak yayınlandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu