KÜLTÜR SANAT

Pera Müzesi'nde Judith Liberman ile “Masalların Masalı"

Pera Müzesi, Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi sergisi kapsamında düzenlediği etkinlikte, masal anlatıcısı ve sanat terapisti Judith Liberman’ı konuk ediyor. “Masalların Masalı: Söz ve Müzik Arasında Bir Yolculuk” başlıklı, yetişkinlere yönelik masal etkinliği 7 Nisan Cuma akşamı Pera Müzesi Oditoryumu’nda izlenebilir.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera MüzesiPaula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi sergisi kapsamında sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Masal anlatıcısı ve sanat terapisti Judith Liberman, Rego’nun hikâyelerinden ilhamla hazırladığı “Masalların Masalı: Söz ve Müzik Arasında Bir Yolculuk” başlıklı etkinlikte, yetişkinleri belki de uzun süredir uzak kaldıkları masal dünyasıyla yeniden buluşturuyor.

Rego hikâyelerini günümüze taşıyan masallar 
Portekizli sanatçı Paula Rego, 1950’lerin başında eğitimi için gittiği The Slade School of Art’ta (Londra) hikâye anlatımına yönelik katı kurallarla karşılaşır. Bu aslında kadın sanatçılara ve genel olarak kadınlara karşı önyargının bir yansımasıdır. Kadın hikâyeleri uzun zamandır dedikodu olarak küçümsense de Rego, resme kandırmaca hikâyeleme konumunu yeniden kazandırarak önemli bir feminist katkıda bulunur.

Judith Liberman, Pera Müzesi’ndeki Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi sergisinden ilhamla hazırladığı masal buluşmasında, yetişkinleri Taner Baba’nın müziği eşliğinde hayal kurmaya davet ediyor. “Masalların Masalı: Söz ve Müzik Arasında Bir Yolculuk” başlıklı etkinlik, 7 Nisan Cuma günü 19.30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek. 

Sanatseverler “Uzun Cuma” kapsamında 18.00 – 22.00 saatleri arasında Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi sergisini ve müzedeki diğer sergileri ücretsiz gezebilir. 

Yetişkinlere yönelik etkinliğin biletleri Biletix’ten veya etkinlik günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları’na %50 indirim uygulanmaktadır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu