DÜNYA

Rus sınırına yaklaşan Fransa’ya ait savaş uçaklarına engelleme

Rusya Savunma Bakanlığı, Fransa Hava Kuvvetleri'ne ait 3 uçağın Rus sınırına yaklaştığını ve Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait Su-27 tipi avcı uçağının Fransız uçaklarını engellediğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Fransa Hava Kuvvetleri’ne ait 3 uçağın Rus sınırına yaklaştığını ve Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait Su-27 tipi avcı uçağının Fransız uçaklarını engellediğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Karadeniz suları üzerindeki Rus hava sahası izleme ekipmanları, Rusya Federasyonu Devlet sınırına doğru uçan üç hava hedefi tespit etti. Rusya Federasyonu Devlet sınırının ihlal edilmesini önlemek için hava savunma görev gücünden bir Su-27 savaş uçağı kalkış yaptı.

Rus savaş uçağının mürettebatı, hava hedeflerinin bir E-3F tipi uzun menzilli radar tespit ve kontrol uçağı ile Fransız Hava Kuvvetleri’ne ait iki Rafale-S çok amaçlı avcı uçağı olduğunu tespit etmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Su-27 uçağının yaklaşması sonrası Fransız uçaklarının geri döndüğü belirtilerek, “Rus savaş uçağı yaklaşırken, yabancı askeri uçaklar Rusya Federasyonu Devlet sınırından dönüş yaparak Karadeniz üzerindeki hava sahasını terk etmiştir. Rus uçağı güvenli bir şekilde kendi havaalanına geri dönmüştür. Rusya Federasyonu Devlet sınırının ihlali söz konusu değildir. Rus savaş uçağının uçuşu, tarafsız sular üzerindeki hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara tam uyum içinde, hava yollarını geçmeden veya yabancı bir devletin uçaklarına tehlikeli bir şekilde yaklaşmadan gerçekleştirilmiştir” denildi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu