DÜNYAGÜNDEM

Rusya’dan NATO’nun Nordic Response 24 tatbikatına tepki

NATO üyesi olan Finlandiya ve İsveç'in katılımıyla Rusya topraklarına yakın mesafede yapılan NATO'nun Nordic Response 24 tatbikatı, Moskova'nın tepkisini çekiyor.

NATO üyesi olan Finlandiya ve İsveç’in katılımıyla Rusya topraklarına yakın mesafede yapılan NATO’nun Nordic Response 24 tatbikatı, Moskova’nın tepkisini çekiyor.

NATO, Rusya’ya sınırı bulunan Finlandiya ve Norveç ile Rus topraklarına yakın mesafedeki İsveç’in kuzey bölgelerinde 14 ülkeden 20 binin üzerinde askerle ‘Nordic Response 24’ tatbikatına başladı.

‘Nordic Response 24’ ile ilgili değerlendirmede bulunan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gruşko, NATO’nun Rusya’nın kuzeybatısındaki ülkelerde başlattığı geniş çaplı Nordic Response 24 tatbikatının provokatif olduğunu belirterek, “Ordumuz takip ediyor, bunun için gerekli tüm araçlar mevcut. Siyasi tutumumuz gayet iyi biliniyor. Bu tatbikatların aleni bir şekilde provokatif olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Sınır hattına coğrafi yakınlıkta yapılan her türlü tatbikatın askeri vaka riskini artırdığına dikkat çeken Gruşko, “Bu nedenle Rusya’nın savunma kabiliyetinin sağlanmasına yönelik gerekli tüm tedbirler alındı” açıklamasını yaptı.

Gruşko, tüm bu faaliyetlerin Avrupa’nın güvenliğini daha da zayıflattığının ve Avrupa’nın kuzeyinde ek riskler oluşturduğunu kaydetti.

14 Mart’ta sona erecek Nordic Response 24 tatbikatına Finlandiya, İsveç, ABD, Fransa, Almanya, İngiltere, Belçika, Kanada, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç ve İspanya’dan 20 binin üzerinde asker katılıyor. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu