EKONOMİ

Saint-Gobain Ana Sponsorluğunda Seçkin Yapı Sektörü Firmaları ve Mimarlar Fransız Sarayı'nda Bir Araya Geldi

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri olan Saint-Gobain ana sponsorluğunda, ARCHIMIM Danışmanlık, malzeme üreticisi firmaları ve mimarları Fransız Saray’ında, ARCHISIGN Proje Sergisi ve Sahne Sohbetlerinde bir araya getirdi. Saint-Gobain, aralarında Weber, Rigips, Saint-Gobain Aşındırıcılar, Chryso gibi şirketlerin olduğu, iştirakleri içerisinde İzocam’ın da yer aldığı Türkiye’de 13 marka ile faaliyet gösteriyor

18 firma ile 500’ün üzerinde mimar ve iç mimarın katılım gösterdiği, Fransız Sarayı’nın tarihi dokusu ve eşsiz atmosferinde gerçekleşen etkinlikte Saint-Gobain, sektörün yapı ve hizmet markaları ile karar vericilerini, farklı bir konseptte buluşturdu. 

Çevre Dostu Projeler

Saint-Gobain Grubu, daha az doğal kaynak kullanmak, gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmak için sürdürülebilir hafif inşaat çözümleri ile çevre dostu projelere yönelik çözümler sunuyor. 2050 yılı sıfır karbon taahhüdü doğrultusunda atık yönetim çalışmalarından, su tasarrufuna, karbon ayak izinden, enerji verimliliğine kadar birçok alanda çalışmalar yürütüyor.

Etkinlikte düzenlenen sahne sohbetlerinde Saint-Gobain Spesifikasyon Müdürü Kubilay Büyüklü, Türk Akustik Derneği Başkanı Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Konca Şaher ile birlikte sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerini ele aldı. 

Mimari projelerde doğru tasarlanmış ve performansı belgelenmiş doğru sistem çözümlerinin kritik önem taşıdığı ifade edildi. Ses yalıtımından, yangın dayanımına, deprem dayanımından enerji verimliliğine kadar pek çok çözüm ile mimari tasarımın etkileşim içinde olduğu belirtildi. Mimarların tasarım süreçlerinin doğrudan sürdürülebilirlik ve hafif inşaat çözümlerini etkilediği anlatıldı. 

“Öncelik çevre duyarlılığı”

Açılış konuşmasını yapan Saint-Gobain Türkiye Pazarlama Direktörü Lamia Aslı Çelik , “Daha sürdürülebilir bir dünya yaratmak biliyoruz ki bizlerin elinde. Bunu hep birlikte yapabileceğimize inanıyoruz. Sizleri hem bu gezegen için hem de insanlar için daha iyisini ve daha kalitelisini inşa etmeye çağırıyoruz. Binanın tasarım aşamasındaki verimliliğinden, inşa aşamasındaki verimliliğine, işletim maliyetlerinden, kullanım ömrü sonundaki verimliliğine kadar, daha büyük bir ekonomik değer yaratabiliriz. Gelin bugün hep birlikte yeni bir adımın başlangıcı olsun.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu