SPOR

Soyer: “Dünyanın en güzel organizasyonlarından biri"

12 yaş altı kategorisinde Avrupa’nın en büyük organizasyonlarından “Uluslararası U12 İzmir Cup” 22 ülkeden 72 takımın katılımıyla başladı. Turnuvanın açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Altınordu gerçekten Türkiye’nin en kıymetli kurumlarından, çınarlarından biridir. Dünyanın en güzel organizasyonlarından birine dünyanın en güzel şehrinde ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz hep beraber” dedi.
 
Avrupa’nın en büyük 12 yaş altı çocuk futbol turnuvaları arasında yer alan Uluslararası U12 İzmir Cup, İzmir’in Selçuk ilçesinde törenle başladı. Yıllar boyunca Türkiye’de ve Avrupa’da birçok sporcunun keşfedilmesini sağlayan, bu yıl 22 ülkeden 72 takımla bin 500’ün üzerinde sporcusuyla başlayan dev turnuvanın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, federasyon üyeleri, spor kulüplerinin temsilcileri, bürokratlar, sporcular ve sporseverler katıldı.

Soyer: “Burası adeta yetenek fabrikası”
Turnuvanın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Altınordu’nun Türkiye’nin en kıymetli kurumlarından ve çınarlarından biri olduğunu belirterek, “Altınordu 100 yılı aşkın bir süredir varlığını sürdüren ve sürekli yeni gençler yetiştiren çok önemli spor kulüplerimizden biri. Burası o çınarın yeni filizler verdiği olağanüstü bir kurum. Burası adeta yetenek fabrikası, olağanüstü yetenekler yetiştiriyor. Dünyanın her yerine gönderiyor yetenekleri, her birimiz için gurur vesilesi oluyor. Bugün burada bu organizasyona ev sahipliği yapması da yine aynı şekilde hepimiz için değerli. Dünyanın en güzel organizasyonlarından birine dünyanın en güzel şehrinde ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz ” dedi.

Kasapoğlu: “İzmir’de bir heyecan var”
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Spor rehabilite eden, iyileştiren bir güç. Bugün İzmir’de bir heyecan var. Dünyanın pek çok ülkesinden gelen birbirinden değerli sporcularla, spora sevdalı misafirlerle Altınordu’nun ev sahipliğinde her yıl düzenlenen U12 Cup’un başlangıcını yapıyoruz. Bu şampiyona U12 çocuklar için bir Şampiyonlar Ligi mücadelesini ortaya koyuyor. Avrupa’nın en büyük kulüplerinin altyapı sporcuları ülkemize geliyorlar” dedi.

Köşger: “Ne kadar övünsek az”
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “İlin valisi olarak sadece İzmir’in değil ülkemizin en kaliteli, başarılı futbol akademisinin kentimizde bulunmasından büyük gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Altınordu ile ne kadar övünsek azdır” dedi.

Büyükekşi: “Tüm dünyada tanınır hale getirdiler”
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bu organizasyon çok kıymetli. Altınordu kulübümüze çok teşekkür ediyorum. Tüm dünyada tanınır hale getirdiler. Güzide bir organizasyon gerçekleştirmişler” dedi.  

Özkan: “Dünya ancak sporla birleşebilir”
Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, “Pandemi dünyayı durdurdu. Dünya tekrar yavaş yavaş başlıyor. Tekrar çocuklarımızı spora teşvik edelim, sportmen insanlar olsunlar. Bu dünya ancak sporla birleşebilir” dedi.
2012 yılından bu yana düzenlenen turnuvaya sadece pandemi döneminde ara verilmişti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu