DÜNYAGÜNDEM

Türkiye’de yaşayan Ahıska Türklerin hepsine vatandaşlık vereceğiz

Dünya Ahıska Türkleri Birliği tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna savaşında yaklaşık 6 bin Ahıska Türkünü Türkiye'ye getirdiklerini hatırlattı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna savaşında yaklaşık 6 bin Ahıska Türkünü Türkiye’ye getirdiklerini hatırlattı.

Antalya’dan AK Parti milletvekili adayı gösterilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Türkiye’nin yaşadığı deprem sonrası dünyanın her yerindeki Ahıska Türkleri’nin, Azerbaycanlıların, Kırım Tatarlarının, Kazakların, Türkmenlerin, Kırgızların, Özbeklerin, Balkanlardaki soydaşlarının yardım için seferber olduklarını söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki Ahıskalılara sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Çavuşoğlu, “ABD’de bugüne kadar vatandaşlık alan Ahıska Türklerine vatandaşlık vermeye başladık, binden fazla Ahıska Türkü, vatandaşlığını aldı. Türkiye’de 70 bin Ahıska Türküne vatandaşlık verdik, şu anda Türkiye’de olan Ahıska Türklerinin hepsine de vatandaşlık vereceğiz. Analarının ak sütü gibi helaldir. Her zaman yanınızda olacağız. Siz de bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız.” dedi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu