EKONOMİ

Uluslararası ödüllü Timus Networks yatırımcılarla buluştu

Modern iş yerlerinin ağ güvenliği ihtiyaçlarını karşılayan ve geçtiğimiz 6 ay içerisinde 5 farklı ödül kazanan Timus Networks yatırım ekosisteminin değerli isimleriyle bir araya geldi.

Metis Ventures ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, teknoloji girişiminin yönetici kadrosu, yatırımcılara ve fon yöneticilerine Timus Networks’ün iş modeline ilişkin detayları anlattı.

SASE ve ZTNA teknolojileriyle modern işyerlerinin ağ güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan Timus Networks yatırım ekosistemiyle buluştu. Etkinlikte, Timus Networks ekibinin yanı sıra birçok yatırımcı ve fon yöneticisi de yer aldı. Girişimin kurucusu Tuğrul Tekbulut, kurucu ortak ve CTO’su Ahmet Polat, COO Hakan Hintoğlu Timus’un kuruluş hikayesini ve teknolojik altyapısının sektöre getirdiği inovatif yaklaşımı anlattı. Timus’un CSO’su Gökhan Say ise şirketin Amerika’ya açılma stratejisini ve bugüne kadar yapılanları paylaştı. Ayrıca günümüzde şirketlerin siber güvenlikle ilgili yaptığı hatalar ve çıkarılması gereken derslere değinildi.

Yatırım ekosistemiyle bir araya gelmenin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Timus Networks Kurucusu Tuğrul Tekbulut, “Günümüzde insanların ve işletmelerin sanal ortamda yaptıkları basit hatalar büyük maddi kayıplara yol açabiliyor. Timus Networks olarak biz de bu kayıpların önlenmesine yönelik çözümler sunuyoruz. SASE ve ZTNA gibi hizmetlerimizle özellikle KOBİ’lerin siber alanda güvenliğini sağlıyoruz. Öte yandan faaliyet gösterdiğimiz alanının halihazırda önem kazandığını ve gelecekte de bu önemin artmaya devam edeceğini biliyoruz. Dolayısıyla düzenli olarak böylesi etkinlikler aracılığıyla yatırım ekosistemimizin temsilcileriyle bir araya gelerek kendimizi anlatmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Timus Networks’ün de içinde bulunduğu siber güvenlik sektörü, global çapta 150 milyar dolar büyüklüğe ulaşırken, McKinsey’nin raporuna göre de önümüzdeki dönemde 1,5 trilyon dolara ulaşma potansiyeli taşıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl ABD’de bir ekip kurmaya başlayan Timus Networks, 2023 yılında globalleşme çalışmalarını hızlandırmayı amaçlıyor. Timus Networks, ZTNA ve SASE teknolojileriyle modern iş yerlerinin ağ güvenlik ihtiyaçlarını karşılıyor. Girişim, mobilite ve uzaktan erişime odaklı bir şekilde işletmelerin daha güvenli ve etkili iş akışları elde etmelerine destek oluyor. Dinamik Güvenlik Duvarı, AI destekli Güvenli Web Ağ Geçidi, Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma ve İzinsiz Girişi Önleme Sistemi gibi siber güvenlik bileşenlerini kapsayan Timus Networks, bulut tabanlı bir SASE mimarisine sahip. Öte yandan geçtiğimiz 6 ay içerisinde Timus Networks’ün platformu CRN, Globee Cybersecurity Awards ve Cybersecurity Excellence Awards tarafından öncü siber güvenlik firmaları arasında ağ güvenliğine getirdiği inovatif yaklaşımı ve üstün teknolojik altyapısı ile 5 farklı ödüle layık görüldü.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu