GÜNDEM

Watsons Türkiye HAYTAP İş Birliği ile 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü'nde Ormanlardaki Dostlarımızı 1 Ton Mamayla Besledi!

WatsonsİyilikHareketi Pati Dostu Watsons ile Hayvan Sevgisini Büyütmeye Çağırıyor!

Watsons Türkiye çalışanları, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde HAYTAP iş birliğiyle İstanbul Reşadiye Ormanı’ndaki patili dostlarımızı yalnız bırakmayarak 1 ton mamayla besledi.

2019 yılından bu yana Çevresel Sürdürülebilirlik kapsamında yürüttüğü
Pati Dostu Watsons projesiyle patili dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefleyen Watsons Türkiye, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde de ormanlarda beslenme zorluğu yaşayan patili dostlarımızı unutmadı.
#WatsonsİyilikHareketi Pati Dostu Watsons İle Hayvan Sevgisini Büyütmeye Çağırıyor diyerek Haytap iş birliği ile sokaklardaki patili dostlarımıza her yıl mama desteği sağlayan Watsons, bu yıl da geleneğini sürdürdü.

HAYTAP iş birliğiyle Çekmeköy Reşadiye Ormanı’nda gerçekleştirilen sokak hayvanlarını besleme etkinliğine 40’tan fazla Watsons Türkiye çalışanı gönüllü olarak katılım sağladı ve gün boyunca Reşadiye Ormanı ve civarındaki sahipsiz sokak hayvanlarını besledi. Proje kapsamında sokak hayvanlarının yalnızca yılda bir defa değil tüm yıl boyunca düzenli beslenmesi felsefesiyle çalışmalarını sürdüren Watsons Türkiye, mağazalarında da patili dostları kucaklıyor.

Patili Dostları Kucaklayan Mağazalar

Watsons Türkiye, 2019 yılından beri yürüttüğü Pati Dostu Watsons projesiyle mağaza önlerine mama kabı, su kabı ve kulübeler koyarak sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefliyor. Tüm sokak hayvanlarını mağazalarında ağırlayan, mağazalarını sokak hayvanlarının korunabildiği ve onların desteklendiği bir alan olarak açan marka bu projeyle mağazasının bulunduğu sokaklarda yaşayan hayvanların beslenme-barınma ihtiyacını karşılıyor. Hayvanlara yönelik yardım çalışmaları için farkındalık oluşturarak hayvan dostu ve çevreye duyarlı bir marka duruşu sergiliyor. Mağazaların içinde özgürce dolaşan, soğuk ve sıcak havalarda mağazalara sığınarak zorlu sokak koşullarından korunabilen sokak hayvanlarıyla mağazalar bir bütün olarak yaşıyor.

Bununla birlikte 2021 Ekim ayında başlattığı Şişli Belediyesi iş birliği ile Şişli bölgesindeki 11 mağazasında plastik geri dönüşüm kutuları konumlandırdı. Toplanan atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelir ile sokak hayvanlarına mama desteği sağlamaya devam ediyor. Watsons Türkiye ve Şişli Belediyesi geçtiğimiz yıl bu mağazalarda toplanan 1 tondan fazla plastik atığın geri dönüşümü ile yüzlerce sokak hayvanının beslenmesine katkıda bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu