BASIN BÜLTENİ

Analist 4 Altcoin’e Dikkat Çekti!

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, bir analistin takibinde olan 4 altcoin ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Kripto Para Piyasasında Son Durum

Kripto para piyasası henüz yeni sayılır ve bu sebeple yatırımcıların hem heyecanlı oldukları hem de bu heyecanı yönetmek için analist görüşleri, uzman yorumları, haber takibi, çeşitli eğitimler ve analizlere önem verdiği görülüyor. Bu noktada yatırımcılara şunu tavsiye edebiliriz: Hiçbir zaman tek bir analist, tek bir uzman ya da tek bir gelişme doğrultusunda yatırım yapılmamalı ve mutlaka alım yapılacak altcoin ile ilgili geniş araştırmalara başvurulmalı.

Öte yandan kripto para piyasası uzun bir 2022 yılını geride bıraktıktan sonra 2023’e iyi başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 23.800 dolar üzerini görürken piyasa değeri bakımından en büyük altcoin konumunda bulunan Ethereum (ETH), 1.679 dolara kadar yükseldi. Analistler ise yeni bir yükseliş beklentisi ile sepetlerindeki kripto para birimlerini paylaşıyor.

Analist Yorumları

CoinTürk adlı kripto para, NFT, Web3, metaverse, blockchain haber sitesinde de değinildiği gibi Altcoin Sherpa adı ile bilinen popüler bir analist Twitter aracılığı ile yaptığı açıklamalarda kendi sepetindeki 4 altcoin’i takipçileri ile paylaştı.

Analistin açıklamalarına göre Ethereum 1.500 dolarlık önemli bir destek seviyesinin üzerinde ve bu da akıllı sözleşme platformunun kripto para biriminin yüzde 30 artış yaşayabileceğini gösteriyor olabilir. Ancak analist bu konuyla ilgili net bir görüş belirtmiyor ve tahminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini beklediğini ifade ediyor.

Buna ek olarak Altcoin Sherpa ikinci olarak Ripple’a (XRP) dikkat çekiyor. Analiste göre kripto para birimi uzun zamandır konsolide oluyor ve 0,44 dolarlık direnç ile 0,50 dolar XRP’nin yönünü belirleyecek önemli noktalar olabilir. 

Ayrıca Altcoin Sherpa’nın sepetindeki diğer altcoin’lerin Aptos (APT) ve Lido Dao (LDO) olarak karşımıza çıkıyor. Analiste göre Aptos (APT) kısa vadede 23,70 dolara kadar yükselme potansiyeline sahip olabilir. APT yazının kaleme alındığı sırada 18,5 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan analiste göre Ethereum staking hizmeti olan Lido’nun (LDO) rallisi de yaklaşmış olabilir. LDO yazının yayına hazırlandığı sırada 2,4 dolardan işlem görüyor.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu