TEKNOLOJİ

Avrupa Yazılım Mimarisi Konferansı (ECSA) Yeditepe Üniversitesi'nde Gerçekleştirilecek

Yazılım mühendisliği alanında çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında, Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek konferansta bir araya gelecek

 Dünyanın en iyi 5 uluslararası yazılım mühendisliği konferanslarından biri olarak bilinen Avrupa Yazılım Mimarisi Konferansı’nın (European Conference on Software Architecture ECSA) 17’ncisi, bu yıl Yeditepe Üniversitesi’nde, 18-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yeditepe Üniv- ersitesi konferansla, dünyada yazılım mühendisliğine yön veren, birçok önemli yaklaşımı ve tekniği ortaya koymuş olan 80’den fazla bilim insanı ve araştırmacıyı ağırlayacak. 

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mert Özkaya’nın organizasyon başkanlığında gerçekleşecek konferansta, yazılım mühendisliği tüm yönleriyle ele alınacak. Sürdürülebilir ve ölçeklenebilir yazılımların geliştirilmesi, yazılım mimarisinin önemi ve mimari-merkezli yazılım geliştirme, yazılım soyutlama teknikleri, kod yazmadan yazılım geliştirme, gereksinimleri sağlayan kaliteli yazılım geliştirme gibi konulara odaklanan konferansta, yazılım mühendisliğinin önemli konularında eğitim seminerleri düzenlenecek, çeşitli çalıştaylar gerçekleştirilecek ve dünyaca ünlü hakemler tarafından kabul gören çeşitli bilimsel yayınlar uzman araştırmacılar tarafından sunulacak. 

Konferansta Dünyaca ünlü Fransız IRISA Bilgisayar Bilimleri Araştırma Enstitüsü’nde yazılım mimarisi araştırma grubunu yöneten Prof. Dr. Flavio Oquendo, İsveç Chalmers Teknoloji Üniversitesi ve Finlandiya Lappeenranta Lahti edeus Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Birgit Penzenstadler ile Amadeus Fransa’nın Mühendislik Hizmetleri Kalitesinden sorumlu Direktörü Virginie Corraze’in de aralarında bulunduğu 22 farklı ülkeden bilim insanları ve araştırmacılar yer alacak.

Konferansa ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Mert Özkaya, “Konferans ile Yeditepe Üniversitesi’nin ülkemiz yazılım mühendisliği araştırma merkez üssü olma hedefine yaklaşması ve Yeditepe’de yürütülen ve ülkemiz için kritik öneme sahip kaliteli, sürdürülebilir yazılım sistemlerinin en ekonomik şekilde geliştirilmesi üzerine aktif araştırmaların hız kazanması sağlanacaktır” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu