BASIN BÜLTENİ

Bosch Çamaşır Makinesi E63 Hatası Nedir? Nasıl Giderilir?

Alman mühendisliğinin ürünleri olan Bosch çamaşır makineleri, yüksek dayanıklılıkları ve üstün teknolojileriyle biliniyor. Ancak ne kadar kaliteli malzemeyle ve gelişmiş teknolojiyle üretilmiş olursa olsun Bosch çamaşır makinesi arızaları da söz konusu olabiliyor. Ancak Bosch teknolojisiyle oluşturulan Bosch çamaşır makinesi hata kodları sayesinde anlık olarak makinenin durumu hakkında bilgi edinebiliyor. Bosch çamaşır makinesi gösterge ekranında “E63” hata kodu alınması da bunlardan birisidir. Kurtköy Bosch Servisi profesyonel hizmetlerine E63 hata kodu için sıkça başvuru yapılıyor.

Bosch Çamaşır Makinesi E63 Hata Kodu Nedir?

Yeni nesil Bosch çamaşır makinelerinin ön panelinde “dijital gösterge paneli” yer alıyor. Bu panelde makinenin işlem durumu daha detaylı takip edilebiliyor. Ayrıca yine bu ekranda çıkacak veya yanıp, sönecek Bosch hata kodları ile anlık arıza bilgisi de edinilebiliyor. Bu ekranda çıkan E3 hata kodu ise çamaşır makinesinde bir sistem hatasının meydana geldiğine işaret etmektedir.

Çamaşır makinelerinde sistem hatası ise “anakart arızası” olarak değerlendirilmektedir. Çamaşır makinesinin beyni olana ana karta bağlı olarak meydana gelen tüm sorunlara istinaden gösterge ekranında E63 hata kodu çıkar.

Bosch Çamaşır Makinesi E63 Hata Kodu Nasıl Giderilir?

Bosch çamaşır makinesinde E63 hata kodu çözümü noktasında genel öneri profesyonel Bosch Servisi hizmetlerinden destek alınması yönündedir. Ancak profesyonel çamaşır makinesi servis hizmetlerinden yardım alımından önce bazı kontrollerin yapılması da çok önemlidir. Özellikle bu kontrollerle basit bir şekilde soruna çözüm oluşturabilmek ve profesyonel yardıma gerek kalmamasını sağlamakta mümkündür.

Bu çerçevede uzmanalar E63 hata kodu alındığında çamaşır makinesinin fişini prize tam olarak oturup, oturulmadığının kontrol edilmesini tavsiye ediyor. Bunun dışında çamaşır makinesinin bulunduğu zemine sağlıklı ve sağlam bir şekilde oturup, oturmadığını da kontrol etmek gerekiyor. Zira bu tip durumlar sistem hatalarına neden olarak E63 hata kodunun alınmasına neden olabiliyor. Bununla birlikte Bosch çamaşır makinesinin ana kart arızası ihtimali sona kalmış ise bu arızanın giderilmesi için Ataşehir Bosch Servisi hizmetinden destek alınması gerekiyor. Profesyoneller tarafından ana kart arızaları bilgisayarlı ortamda kontrol ediliyor.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu