BASIN BÜLTENİ

Bulaşık Makinesi Bulaşıkları Neden Islak Bırakır? Bulaşık Makinesi Islak Bırakma Sorunu Nasıl Giderilir?

Bulaşık makinelerinin genel kullanımlarında yaşanan sorunlar, genellikle kullanıcı tarafından göz ardı ediliyor. Genel kullanımı doğrudan etkilemediği müddetçe dikkate alınmayan sorunlar, zaman içerisinde büyüyerek, daha kapsamlı ve daha maliyetli bir hale gelebiliyor. Bu sorunlar arasında da genellikle bulaşık makinesinin ıslak bırakması sorunu bulunuyor. Her ne kadar bulaşıkların su lekesiyle çıkmasına neden olan bu sorun rahatsız etse de önemsenmiyor. Ancak bulaşık makinesinin bulaşıkları ıslak bırakması, ciddi bir teknik arızası olduğuna işaret ediyor. Bu nedenle mutlaka profesyonel Arçelik Servisi merkezimizden destek almanız gerekiyor.

Bulaşık Makinesi Bulaşıkları Neden Islak Bırakır?

Bulaşık makinenizin, bulaşıkları ıslak bırakmasına neden olabilecek pek çok farklı olasılık söz konusudur. Bu olasılıkların bazıları kullanım hatalarından, bazıları ise teknik arızalanmalardan kaynaklanmaktadır.

Bulaşık makinelerinin yıkama sonunda bulaşıkları ıslak bırakması teknik bir arızadan ziyade hatalı yerleşimden kaynaklanabilir. Bulaşıkların hatalı yerleşiminden dolayı üstünde veya iç kısmında su birikmesi olabilir. Bu durumda bulaşıkların makineden ıslak çıkması gibi bir tablo meydana getirebilir. Bu durum teknik bir arıza değildir ve kullanma kılavuzunda belirtilen yerleştirme kriterlerine uygun yerleştirmeyle çözüme kavuşturulabilir.

Bunun dışında bulaşık makinesinde parlatıcının bitmesi, hatalı program seçimi gibi genel kullanıma bağlı sorunlarda söz konusu olabilir. Teknik açıdan ise program aygıtı arızası başta olmak üzere pek çok bileşen için arızalanma söz konusu olabilir. Bu arızaların giderilebilmesi için Ataşehir Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz, gelişmiş servis ekipman ve sistemleriyle cihazınız için müdahalede bulunmaktadır.

Bulaşık Makinesi Islak Bırakma Sorunu Nasıl Giderilir?

Makineden çıkan bulaşıkların ıslak çıkmasına ilişkin çözüm müdahaleleri, sorunun meydaa geliş şekline göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin bulaşık makinesi parlatıcısı bitmiş ise parlatıcı ilave edilerek, çözüm sağlanabilir. Bunun yanı sıra hatalı yerleşime doğru yerleştirme ile çözüm sağlanabilir veya kurutma fonksiyonu olmayan program seçimi yerine bu özelliğin olduğu programlar seçilerek, çözüm sağlanabilir.

Bulaşık makinesinin program aygıtı, kurutma sistemi veya su tahliye sistemi arızalanmalarında ise Çekmeköy Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından profesyonel müdahaleler gerçekleştirilir. Hızlı bir şekilde arızanın tespitini gerçekleştirdikten sonra, gerekli olan onarım müdahalelerini tam donanımlı servis araçlarımız sayesinde yerinde servis hizmetiyle gerçekleştirir.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu