BASIN BÜLTENİ

Ekspertiz Firmalarının Görevleri

Oto ekspertiz işlemi ön onay incelemesi gerektirir. Bu aşamada uzman ekipler tarafından yapılan incelemeler sonunda 4 ile 7 iş günü içerisinde taraflara teslim işlemi yapılır. Hazırlanan oto ekspertiz raporu ayrıca söz konusu aracın piyasa değerini de belirler. Ekspertiz kontrolleri sırasında aracın pek çok noktası Ayrıca hazıra bağlanır ve yazılım ile kontrolleri sağlanır. Bu bakımdan kontroller tahmin edildiğinden daha uzun sürer. Bu noktada ekspertiz firmalarının güvenilirliği son derece önemlidir. Yapılan kontrollerin tümü belirli bir işlem sırasına göre gerçekleştirilir.  Konya oto ekspertiz en kaliteli şekilde tüm işlemleri gerçekleştirir.

Oto Ekspertiz Yetkileri 

Oto ekspertiz ustalarının en az ön lisans mezunu olması gereklidir. Ayrıca bu uzmanlar TSE yetki belgesine de sahip olmalıdır. Çok tercih edilen oto ekspertiz firmaları her zaman en doğru seçim olur. Ayrıca alanında uzman kişilerin çalışmış olduğu bir ekibe sahip olan firmalardan yana tercih yapılmalıdır. Çünkü ekspertiz işlemleri son derece dikkat ve titizlik gerektiren bir kontrol işlemidir. Oto ekspertiz raporunun alınmasının ardından araçta bir sorun tespite yapılırsa bu durum yasal mecralar ile muhatap olmak durumunu doğurur. Bu açıdan tanınmış ekspertiz firmalarından destek almak oldukça önemlidir.  Bu konuda Konya oto ekspertiz firması her zaman hizmete hazırdır.

Oto Ekspertiz Hizmeti Neden Gerekir?

Sıfır veya ikinci el oto alırken aracın mekanik motor ve kaporta gibi kısımlarının temizliği aracı satın alacak olan kişi için son derece önemlidir. Ancak bu durum her zaman yeni araba satın alacak kişiler tarafından doğru bir şekilde tespit edilemez. Satıcılar araçta değer kaybı yaşanmaması adına araçtaki kusurları eksik söyleyebilir ya da hiç söylemez. Böyle durumlarda araç değerinin üzerinde bir fiyata satılır. Satın alacak olduğunuz arabayı güvenli ve rahat bir şekilde alabilmek için oto ekspertiz işlemi yaptırmak gereklidir. Böylece alıcı ve satıcı arasında güven oluşur aracın gerçek değeri tespit edilir ve satış güvenli bir şekilde yapılmış olur.

Ekspertiz Hizmeti Nasıl Yapılır? 

Konya oto ekspertiz firması işlem  yaparken öncelikle aracın süspansiyon testine bakar. Süspansiyon testi içerisinde bütün tekerleklerin süspansiyonlara bilgisayarlı makine ile doğru olarak kontrol edilir. Test sırasında direnç kaybı olup olmadığı tekerleklerde patlak bulunup bulunmadığı doğru ve stabil bir şekilde çalışıp çalışmadığı ve görevlerini yerine getirip getirmediğine bakılır. Süspansiyon kontrolünün ardından frenler test edilir. Fren test cihazı ile araçlarda bulunan frenler tek tek kontrol edilir.  Fren testinden sonra sıra dyno testine gelir. Bu testte araç lifte kaldırılır.

Dinamometre yani motor kondisyon testi yapılır. Dino testi için aracın lift ile yükseğe kaldırılması gereklidir. Araç lift ile kaldırıldıktan sonra öncelikle motor ve şanzıman kısmında darbe göçük veya herhangi bir hasar bulunup bulunmadığına bakılır. Sonrasında ise motordan çıkan aktarma organlarının kontrolü sağlanır. Kontrol edilen bölgelerde yağ kaçağı kırık göçük gibi durumlar varsa bunlar rapor edilir.

Oto Ekspertiz Paketleri 

Konya oto ekspertiz firması sunduğu  işlemlerinde pek çok paket arasından seçim yapmanızı ister. Bu paketler alacak olduğunuz hizmetin detaylarını içerir. Daha fazla test ya da farklı testler anlamına geliyor. Yapılacak olan bu testler doğrultusunda aracın hasar durumu tespit edilir ve geçmişi ortaya çıkarılır. Aracın yaşı geçirmiş olduğu kazalar boyanıp boyanmadığı HGS geçişleri vergi borcu bulunup bulunmadığı gibi pek çok farklı sorun ortaya çıkar. Bu paketlerin içeriği hemen hemen aynı olmasa da neredeyse tüm paketlerde motor testi fren testi şanzıman kontrolü gibi testler vardır. Genel olarak en lüks paketlerde yapılabilecek tüm testler yapılır ve ek hizmetlerde verilir. Aracı alacak olan kişinin havaalanından karşılanması müşteriye notere kadar eşlik etmesi gibi hizmetler de sunulabilir.

Kurumsal Oto Ekspertiz 

Araçları için oto ekspertiz hizmeti alacak olan kişilerin seçecek olduğu firmaların kurumsal olması işlerini daha da kolaylaştırır. Kurumsal firmaların pek çok noktada bayisi vardır. Ayrıca internet üzerinden firma bilgilerine ulaşabilirsiniz. Fiyat paket içerikleri ile şubeye gitmeden önce bilgi sahibi olabilirsiniz. Oto ekspertiz arayan kişilerin internet üzerinden yapacak olduğu inceleme ile farklı firmaları fiyat listesi kıyaslanabilir. Bu sayede kaliteli hizmet ekonomik fiyatları alınabilir. Sizler de kaliteli güvenilir ve uygun fiyatlı bir oto ekspertiz arayışı içerisinde iseniz https://experix.com.tr/konya-oto-ekspertiz/  sitesini ziyaret ederek bilgi alabilir ve hizmet talep edebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu