BASIN BÜLTENİ

En Uygun Soyunma Ve Arşiv Dolapları

Soyunma ve arşiv dolapları günümüzde pek çok iş yerinde ve etkinlik alanlarında kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Kullanıcı ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmak ve ortamda tertibatı sağlamak amacıyla soyunma ve arşiv dolapları birçok yerde karşımıza çıkmaktadır. İmalatında genellikle çelik sac tercih edilen bu dolaplar farklı renk, model ve büyüklükte olabilmektedir. Mevcut ürünlerden tedarik edilebileceği gibi farklı amaç ve ihtiyaçları karşılayacak soyunma ve arşiv dolapları da üretilebilmektedir. Bu noktada işletmemiz en uygun soyunma dolapları temini için müşterilerine yardımcı olmaya hazırdır.

 Soyunma Dolaplarının Kullanım Amaçları

 Soyunma dolapları, personelin çoğunluğunun iş kıyafeti giymek durumunda olduğu yerlerde özellikle kullanılmak durumundadır. Çalışanların kıyafetlerini ve eşyalarını muhafaza edebilecekleri kendilerine tahsis edilen bir alan olması iş düzeni açısından verimliliği artıracaktır. Bunun yanında eşya kaybolması veya kıyafetlerin karışması gibi durumların önüne geçecektir. Gerek kamu kurumlarında gerek özel sektörde faaliyet gösteren firmalarda soyunma dolapları zorunlu gereçler arasındadır.

 Arşiv Dolaplarının Kullanım Amaçları

 Arşiv dolapları evrak ve belgelerin iş kanunun belirttiği veya iş yerinin uygun gördüğü süre boyunca koruma altına alındığı dolaplardır. Bu gereçler iş takibinin düzenli bir şekilde yapılabilmesi, geçmişe dönük aranan dosyaların bulunabilmesi ve iş yerinin hukuki sorumluluklarını yerine getirebilesi açısından önem arz etmektedir. Dosya dolapları olarak da bilinen arşiv dolapları için iş yerlerinde belli alanlar tahsis edilebilir. Çok sayıda dosyalama ihtiyacı duyan veya geniş arşiv kayıtları tutmak zorunda olan işletmeler ve kurumlar için en uygun arşiv dolapları tedariki oldukça gerekli bir durumdur.

 Soyunma Dolapları Modelleri

 Farklı modelde bulunabilen soyunma dolapları için tekli, ikili, üçlü, dörtlü, altılı kısımları mevcut şekilde dolaplar üretilebilir. Genellikle çelik grisi renkte imal edilen bu dolaplar istenildiği taktirde farklı renklere boyatılabilir. Büyüklük olarak tekli modeller en büyük iç hacme sahip dolaplardır. Bu dolapların en, boy ve yükseklik ölçüleri 40cm, 42cm ve 180 cm olarak genel bir standartları olsa da ilgili firmanın üretim süreçleri kapsamında değişiklik yapılabilir veya bazı detaylar eklenebilir. Havalandırma panjuru, dolap altı rotil ayaklar, raflar bu detaylara örnek verilebilir.

 Arşiv Dolapları Modelleri

 Evrakların arşivlenmesi için raylı arşiv dolapları yaygın kullanılan bir modeldir. Bu modellerin kenarlarında bulunan kol yardımıyla bir ray üzerinde gidip gelen dolaplar açılıp kapanabilir. Dolapların kapaklarının raylı olması kullanım alanı bakımından avantaj sağlamaktadır. Raf sayısı ve iç kullanım alanı değişiklik göstermekte olup müşteri ihtiyaçları doğrultusunda alternatif modellerde üretim de yapılabilir.

 Soyunma Ve Arşiv Dolapları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 Soyunma dolaplarında, anahtarlı modeller tercih edilecekse şifreli elektronik anahtar bulunabilir. Ancak bu durumun dolap maliyetini artırabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Öte yandan ilgili arşiv alanının büyüklüğü ve ölçüleri kullanılacak arşivleme sistemini etkileyecektir. Bu yüzden arşiv dolapları tedarik sürecinde alan ölçüleri dikkate alınmalıdır.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu