BASIN BÜLTENİ

Erkek Saatleri Hakkında

Erkek saatleri, dikkatli değerlendirme ve kapsamlı araştırmalardan sonra seçilmelidir. Neyse ki, biz bu araştırmaları sizin için yaptık ve seçmenize yardımcı olacak bilgileri sizinle paylaşıyoruz. Sizin için ideal saati seçmekle ilgili bilmeniz gereken her şeyi, hasır kordon erkek saatlleri saatleriyle ilgili kapsamlı kılavuzumuzdan öğrenebilirsiniz.

Sıradan erkek saatlerinde, deri kayışlar, saliselik kronograflar, yaylar, tekerlekler, piller ve ekranlar dahil olmak üzere, onu çalıştıran şeylerden çok daha fazlası vardır. Bu yazıdan sonra kol saatlerinde uzmanlık kazanmak üzeresiniz.

Neden Bir Saat Takmalısınız?

Kabul ediyoruz, akıllı telefonlarımızda pek çok özellik bulunmaktadır, ancak akıllı telefonun aksine bir erkek saati, telefon bildirimleriyle dikkatinizi dağıtmaz. Bir erkek saati, saatleri ve dakikaları gösteren bir zaman tutucudan daha fazlasıdır. Saat takan bir adam dakik olmaya çalışmakla kalmaz, aynı zamanda çekici görünmeye de çalışır.

Bütçe, stil ve işlev, size en uygun saati seçerken dikkatle göz önünde bulundurulması gereken değişkenlerden sadece birkaçıdır. Saatinizin sizin için ne yapması gerekiyor, onu nasıl takacaksınız, hangi stilde giyiniyorsunuz? Bunları şimdiden düşünmeye başlayın! Her erkeğe ve çıkaracakları destansı hikayelerine uygun olarak, lüksten ultra modaya uzanan onlarca saat stili bulunmaktadır.

Metal Kordonlar

Metal kordon altın, çelik, titanyum veya başka herhangi bir metalden yapılabilir ve genellikle metal bir toka ile sabitlenir. Metal kordonlar oluşturmak için bağlantılar veya ağ kullanılabilir, ayrıca metal malzeme kullanılan kordonlar oldukça sağlamdır ama metal malzemeden dolayı biraz aşınmaya eğilimlidir ve aşınmaya bağlı olarak değiştirilmeleri daha pahalıya mal olabilir. Metal kordonlu siyah erkek saatleri (için buraya göz atın.

Deri Kordonlar

En popüler saat türü deri erkek saatleridir ancak popüler olmak sıkıcı olmak anlamına gelmez, hemen hemen her saat yüzü, dana ve timsah da dahil olmak üzere herhangi bir hayvan derisinden üretilebilen deri kordonlarla uyumludur. Deri, metal alerjisi olan kişiler için oldukça rahat, kullanışlı ve risksizdir fakat deri kordonlar dayanıklı, bilekte şık durmakta ve modaya uygundur. Deriyle ilgili ikinci güzel şey, kıyafetinize biraz antika karakter vermesidir. Deri kayışlar için düz, kabartmalı, sert, dikişli ve renkli olmak üzere çok sayıda tasarım seçeneği mevcuttur.

Kompozit Kordonlar

Genel olarak, erkek saatlerinde sentetik kumaşlar daha ucuzdur, bakımı kolaydır ve giyilmesi rahattır bu yüzden spor giyim için naylon harika bir malzemedir. Zorlu şartlara, UV ışınlarına ve suya karşı dayanıklıdır. Bir kompozit saat kordonu da, eğer tarzınız renkliyse, size pek çok olasılık sunar.

NATO kordon en popüler kompozit kordon türüdür. 1970’lerde askeri kullanım için yaratılan NATO saat kordonları, saate sabitlenmiş iki yay çubuğunun çıkarılmasıyla kolayca kapatılan tek parça bir kordondur.

Bir diğer beğenilen kompozit kordon ise perlondur. Ağır olmasına rağmen, bu sıkı dokuma naylon kordonlar şaşırtıcı derecede hava geçirgenliğine sahiptir. Erkek spor saatlerinde genellikle lastik veya metal kordonlar bulunur. Her ikisi de güçlü, suya dayanıklı saatler oluşturur.

Bunlar dışında hasır kordon erkek saatler ve silikon kordon erkek saat de oldukça popülerdir ve en çok tercih edilen kordon türleri arasında gelirler

Takmam Gereken Saatin Kordon Boyutunu Nasıl Belirlerim?

Boyut önemlidir: çok gevşek bir saat kordonu bileğinizden aşağı ve yukarı kayacaktır ki bu istenmeyen bir durumdur. Çoğu elbise ve spor saatleri, değiştirmeyi kolaylaştıran dişli ve çentikli kordonlara sahiptir. Bazı metal saat kordonlarında eklenebilecek veya çıkarılabilecek bağlantılar bulunur.

Kordonun saate bağlandığı çıkıntılar (delikler) arasındaki mesafeye kordon genişliği denir. Genel olarak, bir erkek saat kordonunun genişliği, saat başlığının çıkıntılarının iç kısmı arasındaki boşlukla aynı olmalıdır. Kordonun kuyruk ucu (uzun kısmın uzunluğu) ve toka ucu ölçüleri, bileğinizin ölçüsüne (toka hariç kısa kısmın uzunluğu) göre belirlenir.

Erkek Saati Kasa Kalınlığı

Genel bir kural olarak, saat kasasının kalınlığı çapla doğru orantılıdır. Yani çap ne kadar genişse kasa o kadar kalındır. Bir erkek saat kasasının kalınlığı, tasarımıyla, özellikle de mekanizma tipiyle çok ilgilidir. Mekanik saatler, dişliler ve tekerleklere kıyasla çok daha fazla alana ihtiyaç duyar. Erkek saatlerinin genel stili gibi farklı özellikleri de boyutu etkiler.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu