BASIN BÜLTENİ

Kadınlar İçin Saç Ekimi Açısından Önemli Hususlar

Saç dökülmesi kadınları çok endişelendirir; çünkü dışarıdan görülmese de saç dökülmesinden büyük ölçüde mustarip olabilmektedirler. Aşırı miktarlarda da kadınlar için saç ekimi kaçınılmaz olur.

Bu yazımızda tıraşsız saç ekimi dahil olmak üzere kadınların saç ekimi hizmetinden neden ve nasıl yararlanabildiğini anlatıyoruz.

Şakaklardaki saçlar inceldiğinde, gerileyen saç çizgisi gelişir. Erkekler buna daha alışkındır çünkü kalıtsal saç dökülmesi genellikle bu bölgede başlar. Kadınlarda androgenetik alopesi genellikle ilk olarak taç bölgesinde fark edilir, sadece birkaçında erkek tipine daha çok karşılık gelen bir saç çizgisi ortaya çıkar.

Bununla birlikte, kadınlarda doğuştan gelen saç çizgileri de vardır, bu nedenle bu duruma olan yatkınlık düzeyi erken dönemde artar. Şakak bölgesindeki kabarık görünen saçlar bazen optimal bir saç modeli ile biraz gizlenebilir. Ancak saçı yüzün dışında şekillendirmek, hatta kısa bir saç kesimi yapmak bile zordur. Ne yazık ki, hiçbir saç onarıcı veya diyet takviyesi, gerileyen saç çizgisine karşı mücadelede yardımcı olmaz. Sadece bir saç ekimi seyrelen boşlukları tekrar doldurabilir.

Şakak Bölgesindeki İnatçı Büyümeyen Saçlar

Kural olarak, şakaklardaki saçlar, saçın geri kalanından büyüme açısından farklı olmamalıdır. Bununla birlikte, saç çizgisinin çekilmesine genetik bir yatkınlık varsa, o zaman anormallikler vardır. Saç muhtemelen o zaman genellikle oldukça incedir ve diğerlerinden daha hafiftir. Bu fenomen aile içindeki birçok insanda gözlemlenebilir.

Etkilenen kadınlar genellikle bu bölgelerdeki saçların yaklaşık 10 santimetreyi geçmemesine şaşırırlar. Çoğu zaman, saç o kadar fazla uzamaz ve zaten iki santimetrede maksimuma ulaşmıştır. Pek çok kadın için, azalan saç çizgisi daha gençken göze çarpar. Kalıtsal saç dökülmesi durumunda ise hormonal denge bozulur ve hafif seyrelmelerden sorumludur.

Üçgen Saç Dökülmesi Oldukça Nadirdir

Sadece alın tarafında tüylenme varsa arkasında üçgen şeklinde saç dökülmesi de olabilir. Nadir görülen bir saç dökülmesi şekli olmasına rağmen hem erkekler hem de kadınlar bundan muzdarip olabilir. Bu varyantta, gerileyen saç çizgisi yaşamın ilk 10 yılında zaten belirgindir.

Bunun nedeni şakaklardaki saç köklerinin en fazla DHT alıcısı ile donatılmış olmasıdır. Bunlar, erkeklik hormonu testosteronunun bir yıkım ürünü olan dihidrotestosterona (DHT) aşırı duyarlı oldukları için saç dökülmesinden sorumludur. Bununla birlikte, saçsız veya tamamen kel noktalar kuraldan ziyade istisnadır. Saç kökleri sadece zarar görür ve sadece seyrek saçlar üretir.

Saç Ekimi Kadınlar Arasında Giderek Daha Popüler Hale Geliyor

Uzun yıllar boyunca saç ekimi ağırlıklı olarak erkekler tarafından yapılan işlem artık kadınlar için saç ekimi başlığıyla bu gruba da sunuluyor. Konu artık kamuoyunda tabu olmadığı için kadın cinsiyeti de giderek daha fazla ilgilenmeye başlıyor. Kadınlarda bunun nedeni genellikle yüksek alın veya uzaklaşan saç çizgisidir. Saç ekimi, kafada daha fazla saç yoğunluğu oluşturabilen tek kalıcı çözümdür.

Tek tek saç köklerinin alınıp kel bölgelere nakledildiği safir FUE yöntemi uluslararası standart haline gelmiştir. DHI saç ekimi daha da ileri düzeydedir çünkü greftler tek adımda çıkarılıp tekrar takılabilir. Saçı tam tıraş etme korkusu, kadınları saç ekiminden vazgeçirmemelidir çünkü günümüzde artık gerekli değildir. Tıraşsız saç ekimi ile bu işlem kolaylıkla yapılabilmektedir.

Türkiye Saç Ekimi Sektöründe Önemli Bir Yere Ait

Kadınlarda profesyonel saç ekimine olan talep arttıkça, giderek daha fazla cerrah bu konu ile uğraşmaktadır. Meditürk Klinik bünyesinde en iyi cerrahları bir araya getiren Saç Ekimi Koordinatörü Yeliz Damar, son teknoloji son yöntemlerle saç ekimi hizmetleri planlamaktadır. Kadınlar doğuştan gelen saç çizgisi veya üçgen saç dökülmesinden mustarip olduğunda, ücretsiz ve bağlayıcı olmayan konsültasyon sırasında doktor sorun hakkında bir fikir edinir. Daha sonra mümkün olan en iyi çözüm birlikte bulunabilir ve optimal greft sayısı belirlenebilir. En geç bir yıl sonra, şakak bölgesi yeniden yoğun bir şekilde büyüyecek, böylece artık bir saç çizgisi geri çekilmeyecektir. Tıraşsız saç ekimi için artık aramanıza başlayabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu