BASIN BÜLTENİ

Kedi ve Köpeklerin Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evcil hayvanlarınızın sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri ve gelişimlerini tamamlayabilmeleri için beslenmeleri oldukça önemlidir. Doğru besinlerde yeterli şekilde beslenmeyen kedi ve köpeklerde halsizlik, yorgunluk ve hastalıklar gözlemlenebilir. Dostlarınızın daha sağlıklı ve zinde olması için beslenmelerinde dikkat etmeniz gereken konular vardır.

Kedi ve köpeklerin beslenmesinde su tüketimi ikinci plana atılan bir konudur. Fakat hayvanlarda sıvı azalması ve yetersiz su tüketimi istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Kedi ve köpeklerinizin günlük su tüketimini gözlemlemelisiniz. Az su tüketen bir hayvana sahipseniz su içmeyi dikkat çekici bir oyun haline getirebilecekleri otomatik su kabı gibi ürünler satın alarak su içmeye teşvik edebilirsiniz.

Kedi ve köpeklerin beslenmesinde kaçınılması gereken içerikler bulunur. Bunların en başında şeker ve çikolata gibi tatlılar gelir. Halk arasında şeker köpekleri kör eder mi? Diye bir soru ve inanış vardır. Bir parça şeker ya da çikolata dostlarınızı anında kör etmez elbette fakat uzun süreli şeker tüketimi diyabete yol açar ve tedavi edilmeyen diyabet kedi ve köpeklerde katarakt problemini doğurur.

Hayvan beslenmesinde en doğru yol, onlar için hazırlanmış olan hazır mamaları kullanmak olacaktır. Her cinse ve yaşa uygun şekilde hazırlanmış mamalarda vitamin, mineral, lif ve besin değeri yüksek içerikler bulunur. Evcil dostlarınızın günlük olarak ihtiyaç duydukları enerjiyi ve besinleri mamalardan alabilirler.

Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kedi maması seçimi yaparken kedilerinizin yaşına ve ırkına dikkat etmelisiniz. Yavru kedi beslenmesi yetişkin kedilerden farklıdır. 0-3 ay ve 6-9 ay gibi kedi maması çeşitlerini kedilerinizin yaşına uyumlu şekilde vermelisiniz.
  • Kedi yaş mama ve kuru mama olarak 2 farklı seçenekte satışa sunulur. Farklı içeriklerde ve aromalardaki bu mamaları farklı öğünlerde kedilerinizin beslenmelerine ekleyebilirsiniz. Böylelikle kedileriniz farklı mamalardan ihtiyaçları olan besinleri almış olurlar.
  • Kedi mamaları tavuk, biftek, ciğer gibi farklı aromalar ile desteklenir. Besin değeri de yüksek olan bu mamalardan kedilerinizin tadını sevdiği çeşitleri edinirseniz mamaları iştahla yemelerini sağlayabilirsiniz.
  • Kedi maması üreten pek çok marka görmeniz mümkün. İçerik ve gramajları farklı olan kedi maması seçeneklerine avantajlı fiyatları ile buradan ulaşabilirsiniz.

Köpek Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Köpek maması seçimi yaparken en çok dikkat etmeniz gereken konu köpek ırklarıdır. Her köpeğin çene yapısı, midesi ve sindirim sistemi farklıdır. Köpeklerinizin cinsine uygun içeriklerde üretilmiş mamalar ile beslenmelerine destek olabilirsiniz.
  • Köpek yaş mama çeşitleri biftek, pirzola, ciğer gibi protein oranı yüksek etler ile zenginleştirilir. Öğünleri arasına bu mamaları ekleyerek kas gelişimleri için gerekli protein desteğini verebilirsiniz.
  • Tahıllı ve tahılsız mama içeriklerini görebilirsiniz. Sindirimi zor olan tahılları içermeyen bu mamaları köpekleriniz daha rahat tüketebilir.
  • Pek çok markanın köpek maması çeşidini Juen Pet Market’ten avantajlı fiyatları ile tek tıkla satın alabilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu