BASIN BÜLTENİ

LEGO OYUNCAK NEDİR?

Lego, 1949 yılında The Lego Group adlı şirket tarafından üretilen ve oyuncak sektöründe yeni bir devrin kapılarının açılmasını sağlayan oyuncak çeşididir. Kendinden önceki oyuncak modellemelerinin temelinde hazır ve standart kullanım prensibi vardı. Ancak Lego oyuncak ile bu kalıp tamamen değişti. Tasarımındaki girinti ve çıkıntılar sayesinde birden fazla bileşenin bir araya gelerek çocukların farklı ve özgün oyuncaklarını tasarlaması mümkün hale geldi.

Lego oyuncak ilk başta Avrupa’da üretimine başlanmış olsa da çocukların beğenisini yakalaması sebebiyle kısa sürede dünya geneline yayılmayı başardı. Firma, özellikle 7 ila 16 yaş aralığındaki kitleyi hedeflese de neredeyse tüm yaş aralığının beğenisini kazandı. Yaratılan Lego karakterlerine özgü çekilen sinema ve dizi filmleri de bu hızlı yayılımda katkısı büyük oldu.

Başlarda Lego oyuncak parçaları, basit ve sınırlı şekillerdeydi. İlerleyen süreçte Lego parçalarının üretimini Samsonite firmasının devralmasıyla birlikte ürün gamı hayli gelişti. Artık günümüzde kullanılan Lego oyuncakları ile hemen her tür tasarımı elde etmek mümkün. Ayrıca her bütçeye uygun olan bu oyuncaklar her geçen gün kullanım popülasyonunu arttırmaya devam ediyor.

Lego Oyuncak ve Çocuk Gelişimine Etkileri

Belli yaş gruplarında oyuncak konusu hayli önem arz eder. Çünkü günün büyük vaktini bu objeler ile geçiren çocuklar, aslında sadece eğlence değil, aynı zamanda da öğrenme yetisini geliştirirler. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre çocuk gelişiminde oyuncakların payı büyüktür. Özellikle hazır yerine yaratıcılığı teşvikleyen oyuncaklar, çocuk gelişimini pozitif yönde destekler. İşte tam da bu konuda ön plana çıkıyor Lego oyuncak. Çocuklara bağımsız parçalar sunarak kendi yaratıcılıklarını ön plana çıkarmaları için güvenli bir oyun alanı oluşturuyor.

Lego, çocuk gelişimine etkileri hususunda oldukça geniş bir tanıma sahiptir. Peki bu etkiler nelerdir? Bunları birkaç başlık altında toplamamız mümkün.

  • Çocuklarda yaratıcılığı geliştirir. Ayrıca soyut ve somut algıların gelişimine katkı sağlar.
  • Lego, özellikle boyut ve mekân algılarını erken yaşta çocuklar ile tanıştırır.
  • Lego parçalarını birleştirme uygulaması 0 – 3 yaş aralığındaki çocuklarda el, kas ve göz koordinasyonunun gelişmesini sağlar.
  • Kız ve erkekler çocuklara eşit uzaklıkta olan Lego oyuncaklar cinsiyetçilik kavramını ortadan kaldırarak her iki cinsin de birbirleriyle sağlıklı iletişim kurmasını sağlar.
Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu