BASIN BÜLTENİ

Matrix Resurrections

Klasikleşen yapımlar arasında yer alan The Matrix hayranlarına müjdeli haber geldi. Film yıllar öncesinde vizyonda girmişti. 4.’ü film olan The Matrix Resurrections izleyici kitlesinin karşısına geçmeye hazırlanıyor. Üçüncü serisinin üzerinden yaklaşık olarak 18 yıl geçti. Bu haberin ardından matrix severler filmin ne zaman başlayacağı hakkında onlarca soru araştırdı.

Matrix Resurrections Çekimleri Neden Ertelendi?

Pandemi sürecinin meydana gelmesi ile film çekimleri ve vizyona girme tarihlerinde erteleme oldu. The Matrix Resurrections için izleyici oldukça heyecanlı. Klasikleşen filmler arasında yer alan The Matrix Resurrections 3. Filmin ardından uzun bir süre çekim yapmadı ve yeni bir film yayınlamadı. 18 yıl aradan sonra 4. Filmin vizyona giriş tarihi belli oldu. The Matrix Resurrection adı ile beyaz perdede izleyicisi ile buluşmaya hazır.

Matrix 4 Ne Zaman Çıkacak ?

Matrix Resurrections, The Matrix serisinin 4. Filmidir. 22 Aralık 2021 yılı tarihinde herhangi bir aksilik yaşanmazsa vizyona girmesi bekleniyor. Filmin yönetmeni ve yazarı değişmedi. Ilk 3 filmi de yazan Wachowski kardeşlerden biri olan Lana Wachowski 4. Film yazarlığını ve yönetmenliğini de üstlendi.

Matrix Resurrections Filminin Oyuncuları Kimlerdir ?

Filmin yönetmenliğini Lana Wachowski üstlenmiştir. Oyuncu kadrosunda Keanu Reeves, Yahya Abdul – Matten 2, Carrie Anne Moss, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Jessica Henwick, Priyanka Chopra Jonas gibi ünlü isimler bulunuyor.

Film İçin Ayrılan Bütçe Nedir ?

Matrix 1999 senesinde ilk çıktığı zamanlar kimse yapımcı kardeşlerin senaryosuna sıcak bakmıyordu. Bunun sebebi ise büyük miktarda para ve bütçe gerektiriyor olmasıydı. Filmi kısa bir süre izletilmesine rağmen yapımcılar 100 milyon dolar gibi büyük bir sermayeyi tek seferde hiç düşünmeden yatırdılar.

Matrix Konusu Kısa Bir Şekilde

Temelde bilim kurgu filmidir. Matrix filminin baş kahramanı Thomas Andreson ( keanu Reeves ) gündüz gayet sıradan bir hayatı ve işi varken geceleri takma isim kullanarak program kırarak sistemleri çökerterek ve sistemlere sızarak matrix’ i araştırıyor. Gündüz mesleği ise ünlü bir yazılım şirketinde çalışıyor.

Esrarengiz olayların yaşandığı bir şekilde Trinity ( Carrie Anne Moss ) ile tanışan Neo, yaşamakta olduğu hayatın tamamen bir simülasyondan ibaret olduğunu öğreniyor. Böylece öğrendiği bu durum karşısında kendini bu durumdan kurtarmak için Morpheus’ un önderliğindeki bir ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesi almasının ardından simülasyona tekrar dönerek Matrix’ in ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu