BASIN BÜLTENİ

Nem Kurutma Nedir?

Nemin seviyesi istenilen düzeyde olmadığında her yönden zarar vermektedir. Hem düşük nem hem de yüksek nem sağlığın bozulmasına sebebiyet vermektedir. Nitekim ortam düşük neme de yüksek neme de sahip olmamalıdır. Düşük nemi arttırmak adına nemlendirme işlemi uygulanırken nemi düşürmek için de nem kurutma işlemi yapılmaktadır. Tercih edilen cihaza bağlı şekilde nemin kurutulması kısa sürede gerçekleştirilmektedir. Nem sadece yaşam alanlarında değil çalışma alanlarında da kontrol altına alınması gerekir. Yüksek nemi ideal seviyelere indirmek veya ıslak alanların kurutmasını sağlamak için kurutma cihazları kullanılmaktadır.

Nem Kurutma Cihazları Nasıl Çalışır?

İhtiyaç duyulan nemin kurutulması için olan cihazın çalışma prensimi son derece pratiktir. Cihazın kullanımına dair detaylı bilgi edinilmesine gerekte yoktur. Sadece cihazı prize takılıp, sonrasında da cihazı aldığınızda size verilen kitapçığa göre işlem yapmalısınız. Kontrolü tamamen kendinden olan cihaz sistemsel olarak çalışmaktadır. Kullanılacak alana doğru şekilde yerleştirildikten sonra başlat butonuna basılmalıdır. Sonrasında cihaz alanda ki nemin oranını ölçerek hangi seviyeye gelmesi gerektiğini tespit etmektedir. Tespit işlemi ile birlikte nem alma işlemine başlayacaktır. İstenilen seviyede nemli ortam elde edilene dek çalışmaya devam eder.

Nem Kurutma İşlemi Nasıl Yapılır?

Nem kurutmanın güvenli ve sorunsuz şekilde yapılabilmesi için öncelikle hangi alanda kullanılacağı belirlenmelidir. Her kurutmanın işlem ve uygulama esasına göre değişiklik gösterdiği hesaba katılmalıdır. Nitekim nem alma cihazı kullanım amacına göre değişiklik gösterecektir. Kurutma işlemi sanılanın aksine son derece basit şekildedir. Kurutma cihazı işlemleri otomatik olarak yapmakta olup, kontrolü dahilinde sistem kendini yenilemektedir. Su haznesinin dolduğunda durup, boşaltma işlemi yapmakta ve kaldığı yerden devam etmektedir. Böylece sizin cihaza herhangi bir şekilde müdahaleniz de söz konusu olmamaktadır.

Nem Alma Cihazları Nerelerde Kullanılır?

Özellikle inşaat sahalarında inşaat kurutma işlemi için kullanılan nem alma cihazlarının geniş bir çalışma alanı vardır. İnşaat alanlarında son derece kolaylık sunmasından dolayı tercih edilen nem alma makinesi hızlı sonuç vermesinden dolayı ön planda yer alıyor. Kurutma işleminin süre bazlı konfor sunuyor olması da beklentileri karşılamaya yetişiyor. İnşaat sahasında duvar kurutma işlemlerinden tutunda şap ve betonun kurutulmasına dahi birçok işlemlerde etkin sonuç ortaya koymaktadır. Bu durum zamandan kazanç elde etmek isteyenler ve daha sağlıklı sonuç elde etmek isteyenlerin tercih oluyor. Sorunsuz şekilde şap kurutma işlemi de yine aynı şekilde kurutma cihazları ile gerçekleştirilebilmektedir.

Nem Alma Cihaz Fiyatları

Güç ve performans değerlendirmesine bakıldığı zaman nem alma cihaz fiyatları ortaya çıkmaktadır. Değerlendirme ve fiyatlandırmalar tamamen cihazın büyüklüğü ile özelliğine göre ortaya çıkmaktadır. Genel limit değerlendirmesinde nem kurutma cihazı 2.000 TL – 20.000 TL arasında fiyatlandırmalar söz konusudur.

Güvenilir Nem Kurutma Firması

Nem kurutmayla alakalı çok sayıda firma sektörde hizmet vermektedir. Gerek cihaz satışı olsun gerekse de satış sonrası ürün takibi olsun oldukça etkin şekilde faaliyet göstermektedir. Elbette sunulan hizmet ve ürünlerle ilgili sağlam temeller üzerine kurulu firma olabilme yetisi önceliklidir. Bu noktada ön plana çıkan Trotec güven veren firmalardan bir tanesidir. Nem kurutma makineleri satışlarında ve sonrasında uzman kadrosu ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Nem Kurutma Cihazları Verimli Mi?

Bir cihazın verimliliğini belirleyen en önemli unsur kaliteli ve uygulama esasıdır. Amaca yönelik kullanıldığında cihazın verimliliğini tespit etmek mümkündür. Beton kurutma için kullanılan cihazla ortam kurutma işleminin gerçeklemesi verim hesaplamasını doğrudan etkilemektedir. Genel değerlendirmeye bakacak olursak da doğru kullanım amacına göre bakmak gerekir. Cihaz doğru uygulama esasına bakılırsa da sonuç hızlı şekilde görülebilir. Güç ve performans değerlendirmesine göre kurutma cihazların yüksek verimliliğe sahiptir.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu