BASIN BÜLTENİ

Oto Kurtarıcı Belgesine Sahip Olmak İçin Ne Yapılmalı ?

Oto kurtarıcı olmayı düşünüyor ve bu süreç hakkında bilgi edinmek istiyorsanız ya da bu süreç nasıl işler diye merak edip sadece merakınızı gidermek istiyorsanız bu makale sizin için yazıldı. İşte oto kurtarıcı belgesine dair her şey:

Trafiğe açık alanda çekicilik yapabilmek için ilk olarak ehliyete ihtiyacınız olacak bu süreçte, çekici sertifikası da almanız gerekecektir. Bu sertifikaya hak kazanabilmek için öncelikle Millî Eğitim Bakanlığı tarafınca onaylanmış bir operatör kursuna kayıt yaptırmalısınız. Çekici olmanızı sağlayacak bu belge ile eğer işiniz kapalı bir ortamda yapılıyorsa yalnızca bu belge çekici kullanmanız için yeterli olacaktır. Lakin trafiğe açık bir alanda çekici hizmeti sağlayacak iseniz illaki C sınıfı ehliyet şarttır. Kamyon kullanmanıza olanak tanıyan C sınıfı ehliyete sahip olduktan sonra çekici olabilmek için operatör kursunuzdan sertifikanızı aldıktan sonra kişinin sürücü belgesi G sınıfı belgeyle değiştirilir ve bu belge kişinin ehliyet kartına işlenir. G sınıfı ehliyeti ise sadece özel araçları kullanmaya yarayan ehliyettir. Bu özel araçlardan biri olan çekici, kullanılabilmek için G tipi ehliyete sahip olmalısınız. Şayet bu işlemlerin başındaysanız ve oto kurtarıcı belgesi nasıl alınır diye soruyorsanız size gerecek olan şeyler ve bilmeniz gereken şeyler bunlardır:

– 1 Adet TC. Kimlik kartı fotokopisi. Yanınıza 2 tane almanız önerilir. Bazen ekstra kimlik kartı fotokopisi istenebilmektedir.

– 18 Yaşını bitirmiş olmak gerekir.

– 6 Adet biyometrik fotoğraf gerekir. Yanınıza 2 tane vesikalık alıp da gitmemelisiniz aksi taktirde operatör kursuna tekrar uğramanız gerekir.

– Öğrenim Belgesi gerekir. Öğrenim belgesi de önemlidir. Yanınıza hangi öğrenim kurumundan mezunsanız ya da okumakta iseniz almanız gerekir.

– Sicil kaydı gerekir. Oldukça tehlikeli olan bu işi yapabilmek için sicil kaydınızın temiz olması gerekmektedir. Bu yüzden başvuruda bulunmak için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca verilen bir sicil kaydına ihtiyacınız vardır.

Bu belgeye sahip olmak için gerekli olan şartlar bunlardır. Bu şartları yerine getirip başvuruda bulunan kişi sınavları başarı ile tamamlarsa çekici kullanabilme hakkına sahip olur.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu