BASIN BÜLTENİ

Peştemal Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Osmanlı döneminden günümüze taşınan peştemaller şüphesiz ki, Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Hamam, spa, sauna gibi yerlerde görmeye alışkın olduğumuz peştemallerin günümüzde bornoz çeşitlerini de bulmak mümkün. Bu nedenle ev içerisinde kullanımı yaygınlaşmış durumda. Bu da “Peştemal nedir?” ve “Peştemal alırken nelere dikkat edilmeli?” gibi cevapları merak edilen soruları beraberinde getirmektedir.

Peştemal Nedir?

Peştemaller Türk kültüründe hamamlarda belden aşağısını kapatmaya yarayan ince ve dikişsiz havlular olarak kullanılır. Türk pamuğu ve keten ipliklerle dokunur, bu nedenle suyu emme kabiliyeti oldukça yüksektir. El dokuması ve makine dokuması olarak farklı çeşitleri bulunmaktadır. İnce dokuma yapısı sayesinde çabuk kurur ve çok fazla yer kaplamaz.

Günümüzde peştemallerin yalnızca hamamlarda değil; spa, sauna, plajlar ve genel olarak insanın su ile buluştuğu her yerde kullanımı mevcuttur. Hatta arasında dekoratif amaçla kullanılan kanepe ve masa örtüsü de bulunmaktadır. Ev dekorasyonununu estetik bir görünüme kavuşturan bu modeller son zamanlarda oldukça tercih edilmektedir. Evlerde kendisine yer edinen peştemale talep gün geçtikçe artmakta ve kullanımı yaygınlaşmaktadır.

Peştemal Modelleri

Peştemal modelleri genel anlamda baş peştemali ve vücut peştemali olarak ikiye ayrılır. Fakat görünüş olarak da düz renk, çizgili desenli, kareli desenli gibi birçok farklı türde model mevcuttur. Kullanım alanlarına göre de değişen modeller bulunmaktadır. Bu modellerden bazıları şöyle sıralanabilir:

  • Plaj peştemali,
  • Bornoz,
  • Banyo havlusu,
  • Kurulama bezi.

En güzel renk ve desenlerde bulunan bu modelleri Hepsine Rakip’te bulabilirsiniz.

Peştemal Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Peştemaller estetik görünümleri ile normal havlulara nazaran daha çabuk kuruduğu ve daha az yer kapladığı için avantajlıdır. Her ne kadar normal havlulara göre daha avantajlı olsalar da peştemali alırken dikkat edilmesi gerekilen bazı noktalar vardır.

  • Peştemaller ince dokuma olduğu için çok hassas ürünlerdir. Bu nedenle ip atma olayının yaşanmaması için dokumanın gevşek değil sıkı olması gerekmektedir. Satın alırken ürünü elinize alma imkanınız varsa almalı ve dokumasının kalitesini kontrol etmelisiniz.
  • Sentetik peştemallerin aksine pamuklu veya ipek yapıda olanlar çok daha fazla emicidir. Bu nedenle seçeceğiniz ürünün sentetik olmamasına özen göstermelisiniz.
  • Peştemaller çeyiz setleri içerisinde de bulunabilmektedir. Eğer takım halinde almayı düşünüyorsanız, ayrı ayrı almak yerine set içerisinde alabilirsiniz. Böylece daha uygun fiyatlı bir seçim yapabilirsiniz.

Ürün seçiminde bu özelliklere dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında ise size sadece peştemali rahatlığını çıkarmak kalacaktır.

Peştemal Fiyatları

Peştemal seçiminde dikkat edilen bir diğer nokta da peştemallerin fiyatları olmaktadır. Peştemalin iplik yapısı ve dokuma kalitesi fiyatlar üzerinde oldukça etkilidir. Hepsine Rakip ise yüksek kalitedeki modelleri uygun fiyata sizlere sunmaktadır. Bütün peştemal modelleri ve peştemal fiyatları için Hepsine Rakip web sayfasını inceleyebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu