BASIN BÜLTENİ

Sanal Ofis Nedir

Günümüzde oldukça geniş bir kitle tarafından kullanılan sanal ofis çözümleri, kullanıcılar oldukça çeşitli avantajlar sunar. Öyle ki bu avantajlar zaman zaman sanal ofislerin tercihinde dahi etkili olur. Çalışmak için bir mekana ya da ofise bağımlı olmayan kişiler, neredeyse hiç kullanmayacakları fiziksel ofislere şişirilmiş kiralar ödemek yerine sanal ofisleri tercih ederler. Sanal ofisler, düşük maliyetleri ve ek hizmet avantajlarıyla mükemmel bir alternatiftir. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek hazır ofis nedir sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

Sanal Ofis Nedir?

Sanal ofis, çalışmak için mekana gereksinim duymayan ancak fatura kesmek ve vergi ödemek için yasal bir adrese ihtiyaç duyan kişiler için ortaya koyulmuş bir ofis çözümüdür.

Sanal ofisler, aslında birer ofis değil; yalnızca adres niteliği taşıyan bir hizmettir. Sanal ofis hizmeti satın aldığınızda bir ofis alanı değil, bir adres satın almış olursunuz.

Günümüzde sanal ofis firmaları birbirinden farklı opsiyonlarla sanal ofis hizmetlerini kullanıcılara ulaştırmaktadır. Öyle ki, bir kullanıcının tercih edebileceği onlarca farklı sanal ofis seçeneği bulunur. Sizler de işletmeniz için yasal bir adrese ihtiyaç duyuyorsanız ve ayrıca çalışmak için bir ofise ihtiyacınız yoksa; sanal ofis çözümlerini tercih edebilirsiniz.

Sanal Ofisler Kimler İçindir?

Genel yanılgı, sanal ofislerin yalnızca freelancer’lar için olduğu yönündedir. Ancak bu doğru değildir. Günümüzde kurumsal firmalardan e-ticaret firmalarına, avukatlardan farklı iş kollarına kadar pek çok kişi şirketinin varlığını sanal ofisler ile yürütür.

Sanal ofis sahibi olmak için yapmanız gereken tek şey kendinize uygun bir servis sağlayıcısı bulmak ve yine kendinize uygun şartlarda bir kontrat gerçekleştirmektir. Türkiye Cumhuriyeti yasalarınca çalışma alanı kısıtlanmamış her meslek kolu, sanal ofislerden faydalanarak şirket kurabilir ya da şirketinin varlığını devam ettirebilir. Mali müşavirler gibi çalışma ortamları için “büro” tanımı yapılan meslek kolları, ne yazık ki sanal ofislerden faydalanamazlar.

Bu içerik, Türkiye’nin ofis rehberi tarafından kaleme alınmıştır.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu