EKONOMİ

Supsan Türkiye'nin İlk ve Tek Lokomotif Motorlu Projesi Özgün Motor'un Tasarım Ortağı Oldu

Türkiye’nin en büyük supap üreticisi Supsan, ülkemize ait olan ilk ve tek lokomotif motoru Özgün Motor’un paydaşları arasında yer aldı. TÜBİTAK 160 serisi Özgün Motor ailesi programı içerisinde yer alan Supsan, motorun alt sistemlerinin geliştirilmesi aşamasında tamamı Türk mühendislerden oluşan 20 kişilik uzman Ar-Ge ekibiyle çalışmaları çok kısa bir sürede tamamlayarak bu önemli projenin zamanında tamamlanmasında rol oynadı. 

Borusan Grup şirketlerinden Supsan, TÜBİTAK Raylı Sistemler Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (TÜBİTAK RUTE) liderliğinde geliştirilen Türkiye’nin ilk ve şu an için tek yerli lokomotif motorunun geliştirilme sürecine katkı sağlayan paydaşlardan biri oldu. Turbo motor aksamı, sodyum supap gibi alanlarda Türkiye’nin rekabetçi gücüne güç katan işlere imza atan Supsan, Özgün Motor programı kapsamında da motorun alt sistemlerinin geliştirilmesine ve üretilmesine büyük katkı sağladı. 

Sahip olduğu deneyim ve yetkinlik ile Türkiye’ye değer katıyor

Supsan’ın otomotiv alanında senelere dayanan tecrübeyle öncü işlere imza attığını belirten Supsan Genel Müdürü Atınç Ocak, şirketin sahip olduğu know-how’ı Türkiye’ye değer katan Özgün Motor programına aktarmaktan büyük gurur duyduklarını belirtti. Ocak, sözlerine şu şekilde devam etti: “TÜBİTAK RUTE önderliğinde geliştirilen ve 1 litre silindir hacminden en yüksek güç elde eden lokomotif motoru olma özelliği taşıyan Özgün Motor’un geliştirilmesi aşamasından başlayarak çok değerli kurumlarımızla birlikte çalıştık. Supap yanı sıra gayd, baga ve itici çubuk aksamlarının tasarımlarını TÜBİTAK RUTE ortaklığı ile hayata geçirdik ve tedariğini sağladık. Supsan olarak ülkemize deneyim ve yetkinliklerimizle değer katmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu