EKONOMİ

Tepe Home'dan Depremzedelerin İstihdamına Katkı

Afetten etkilenerek şehir değiştirmek zorunda kalan vatandaşlar için istihdam sağlamak üzere kadrosunu genişleten Tepe Home’da işe alım süreçleri devam ediyor. 

Depremzede vatandaşlar için Ankara Bilkent’te yer alan mobilya üretim tesisinde çalışmak üzere, 50 kişilik mavi yaka kadrosu açma kararı alan Tepe Home’a başvurular hızla devam ediyor. “Buraya gelen vatandaşlarımızın uzun süreli olarak hayatlarını idame ettirebilmeleri için fabrikamızda depremzedelere özel olarak işe alım başlattık.” ifadesinde bulunan Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, deprem bölgesinden Ankara’ya göç eden ve başvurularını yapan birçok kişinin işe alım sürecini tamamladıklarını ve işbaşı yaptıklarını belirtti. Başvuranların ve görüşmelerin devam ettiğini de ekleyen Çapan, geleceğe yatırım yapan bir bakış açısı ile yol aldıklarını belirtti.

 “Zor zamanların üstesinden birlik olarak gelebileceğimiz inancıyla, ilk günden itibaren grup şirketlerimizle birlikte yardım seferberliğine katıldık.” açıklamasında bulunan Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan tamamen telafisi mümkün olmayan bu sürecin etkilerinin de çok uzun süre devam edeceğini söyledi. Depremin mobilya sektöründeki etkilerine de değinen Çapan “Artan inşaat faaliyetleri nedeniyle mobilya sektörüne yönelik taleplerde büyük bir artış gerçekleşti. Bu nedenle üretimlerimizde kapasitemizi artırarak ve afet bölgesinde hizmet veren diğer firmalarla yürüttüğümüz iş birlikleri çerçevesinde destek olmaya devam edeceğiz. Tamamen yerli üretimimiz ve istihdama sağladığımız katkı ile ülkemizin kalkınmasına destek vereceğiz.” dedi. 

Türkiye’de mobilya sektörünün güçlenmesi için alınabilecek önlemlerden bahseden Tepe Home Genel Müdürü “Deprem bölgelerinde yer alan mobilya üreticileri için teşvik verilebilir. Mobilya sektörleri oyuncuları arasında koordinasyon ve iş birliği sağlayarak ortak çözümler geliştirmek önemlidir. Ayrıca, sektörel olarak yeni pazarlara açılmak, çeşitlendirme yapmak ve inovasyona yatırım yapmak da sektörümüzü güçlendirebilir. Hem iç hem de dış piyasada ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek için şirketler pazarlama alanlarını genişletmeli, kalifiye iş gücünü artırıcı çalışmalar yapmalı ve katma değer sağlayan yarı mamul üretiminde Ar-Ge çalışmalarını sürdürmelidir. Ülkece yaşadığımız zorlu süreçlerin üstesinden gelebilmemiz için hep birlikte çalışarak, üreterek, teknolojik gelişmeleri takip ederek ve daima sürdürülebilir bir bakış açısıyla ilerleyerek ekonomik kalkınmaya destek vermeliyiz.” ifadelerinde bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu