BASIN BÜLTENİ

TURİZM ALANINDA ÜLKEMİZİN SON YILLARDA Kİ ROLÜ OLDUKÇA DİKKAT ÇEKMEKTEDİR

Türkiye sahip olduğu pek çok zenginlikten dolayı her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle yurtdışından gelen turistlerin büyük bir çoğunluğu, yaz aylarında ülkemizin önce gelen turizm yerlerini ziyaret etmektedir. Bu durum aslında pek çok açıdan ülkemize önemli getiriler katmıştır. Ülkemize gelen bu turistler yapmış oldukları harcamalar ile esnafların ve ülkemizin kazanç sağlanmasında önemli bir yere sahip olmuştur. Günümüzde her geçen gün artan tatil potansiyeli ve hizmetiyle Türkiye, diğer birçok ülkeden çok daha iyi bir konumdadır. Hemen her ülkeden çok sayıda turist alan Türkiye, sahip olduğu bu zenginlikleri ile misafirlerini büyülemeyi başarmıştır. İnsanların büyük çoğunluğunun özellikle kıyı bölgeleri tercih etmesi, bu bölgelerin yaz aylarında nüfusunun ciddi oranda artmasına neden olmuştur. Hemen her bakımdan pek çok kişinin genel anlamda ülkemiz açısından sağlıklı bilgilere sahip olmaması, ülkemize geldikten sonra ki süreçte son derece etkileyici bir durumla karşılaşılmasına etkili olmuştur. Yıl içerisinde hem kış hem de yaz tatili için onlarca milyon insanın tercihi Türkiye olmuştur. Türkiye bu bakımdan son derece avantajlı bir konumdadır. Kış tatili için Uludağ ve Palandöken gibi birçok tatil yerine sahip olmamız, aslında elimizi güçlendiren bir durumdur. İnsanların birçoğu Türkiye hakkında sağlıklı bilgiye veya yanlış bilgilere sahip olduğu için, ülkemize geldikten sonra ne derece bir yanlışın içerisinde olduğunu görmüştür. Sanıldığının aksine dünyada eşi benzeri az görülecek bir sıcaklıkla insanları karşılayan Türk halkı, adeta düşündükleri yanlış söylemlerden dolayı pişmanlık yaşatmaktadır. Bulunduğumuz coğrafi konum dolayısıyla da geçmişte son derece önemli devletler, medeniyetler coğrafyamızda hüküm sürmüştür. Tarihi açıdan da son derece önemli bir konumda olmamız, insanların ilgisini ve merakını çekmiştir. Tarihte bilinen birçok büyük devlete ait izlerin görüldüğü coğrafyamızda, son derece zengin buluntular ortaya çıkmıştır. Tarihi açıdan bu derece zengin bir geçmişe sahip olan coğrafyamız, günümüzde hemen her şehirde müzelerin olmasına da katkı sağlamıştır. Geçmişte görülen birçok sıkıntılı sürecin, birçok yanlış anlaşılmanın giderilmesi adına o yeri gidip bizzat görmekte fayda vardır. Ülkemiz aslında sahip olduğu doğal ve tarihi zenginliği yanı sıra belli başlı alanlardan dolayı da oldukça yoğun bir turist akınına uğramaktadır. Saç ekimi ve estetik tarzı pek çok faktörde Türkiye hem uygun hem de son derece kaliteli olduğu için başta Arap ülkeleri olmak üzere birçok ülke tarafından oldukça cazip konumdadır.

ÜLKENİZİ GEZMEDEN BAŞKA ÜLKEYE ÇIKMAYIN

Türkiye gezilip görülecek yer bakımından son derece zengin bir ülkedir. Her şehri ve her ilçesinde ayrı bir zenginliğe sahip olan Türkiye, gezdikçe bitiremeyeceğimiz güxel yerleriyle bizi bekliyor. Daha önce herhangi bir seyahat fırsatınız olmadıysa ve seyahat etmek için fırsat arıyorsanız mutlaka ama mutlaka ülkemizi iyi bir şekilde analiz edip gezmek için yola koyulun. Öncelikle gitmeyi düşündüğünüz ve istediğiniz yerleri belirleyin. Daha sonra bu yerler hakkında araştırmalar ve okumalar yapmanız oldukça önemlidir. İnsanların yapmış olduğu en büyük hatalardan birisi rastgele gezmektir. Planlı gezmeniz, bu doğrultuda adımlar atmanız size oldukça büyük katkı sağlayacaktır. Yurtdışı tatili veya seyahat planınız mı var? Hiç acele etmeyin derim. Henüz yaşadığınız ülkeyi tam anlamıyla gezmediğinizi düşünüyorsanız önce ülkenizi iyi bir şekilde gezin sonrası emin olun çok iyi bir şekilde gelecektir. Bunların yanı sıra önce ülkenizi gezmeniz seyahat etme konusunda size önemli tecrübeler de katacaktır. Seyahat ederken insanların dikkat etmesi gereken genel anlamda belli başlı unsurlar vardır. Bu unsurların başında da maddiyat gelir. Önceden satın alacağınız uçak bileti ile son derece önemli bir tasarruf da bulunabilirsiniz. Uçak bileti almanın yanı sıra konaklama için tercih edeceğiniz yeri seçmenizde son derece önemli bir konudur. İnsanların düşmüş olduğu en büyük yanılgı doğaçlama bir şekilde hareket etmek olmuştur. Bu durum şüphesiz pek çok bakımdan sizleri zora sokacaktır. Her nereye giderseniz gidin doğaçlama bir şekilde değil de planlı hareket etmeniz, daha güzel vakit geçirmeniz ve daha fazla anı biriktirmeniz bakımından oldukça önemlidir. Ülkemiz her ne kadar yaz aylarında yoğun bir yurtdışı göçü alsa da, yurt içinde önemli bir seyahate neden olmuştur. Yurt İçinde pek çok insan yaz aylarında Antalya, Muğla gibi önemli tatil yerlerini tercih etmektedir. Antalya uçak bileti satın alarak Antalya’yı görebilirsiniz.

ÜLKEMİZİN TERCİH EDİLEN TURİSTİK MEKANLARI PEK ÇOK AÇIDAN ÖNEMLİ HİZMETLER SUNMAKTADIR

Türkiye sahip olduğu birçok turizm noktası dolayısıyla Dünya da son derece fazla tercih edilen bir ülke konumunda olmayı başarmıştır. Hemen her yaştan insanın yoğun bir şekilde ülkemizi tercih etmesi aslında her kesime hitap ettiğini de göstermektedir. Pek çok güzel yeri ile Türkiye, insanların son derece mutlu ve keyifli bir tatil geçirmesine imkan hazırlamıştır. Bu durum sadece yurtdışından gelen insanlar için değil, Türkiye’de yaşayan insanlar için de geçerlidir. Her nerede yaşıyorsanız yaşayın Antalya uçak bileti satın alarak yaz tatilinizi dolu dolu geçirebilirisiniz. Bunun yanı sıra ülkemiz aslında diğer pek çok devletle de turizm konusunda önemli anlaşmalar yapmıştır. Bu anlaşmalar genel olarak ülkelerin rahat bir şekilde ulaşım sağlaması bakımından da etkili olmuştur. Türkiye her ne kadar sahip olduğu turizm potansiyeli bakımından oldukça zengin bir ülke olsa da, insanların farklı ülkelere gitme isteği, farklı tecrübeler edinme isteği de son derece doğaldır. Eğer daha önce gitmediyseniz Türkiye dışına da ilk defa çıkacaksanız size Kıbrısı tavsiye ederim. Kıbrıs harika sahili ve doğasıyla oldukça büyüleyici bir ülkedir. İstanbul, Ankara, Antalya gibi pek çok şehrimizden Kıbrıs için uçak bileti satın alabilirsiniz. Antalya Kıbrıs uçak bileti satın alarak Kıbrısı gidip yerinde görebilirsiniz. Kıbrıs’ın harika bir doğası olması dolayısıyla giden hemen herkesin etkilenmiş bir şekilde geri dönmesi gayet normaldir. Kıbrıs her ne kadar ülkemiz dışında başka bir ülke tarafından kabul görmemiş olsa da, oldukça önemli bir devlettir. Bulunduğu statü bakımından pek çok devletin sorunlar yaşamasına ve sıkıntı yaşamasına neden olabilecek bir yerdedir. Kıbrısta güzel bir zaman geçirdikten sonra biletinizi alıp geri dönebilirsiniz. Antalya Kıbrıs uçak bileti satın alırken, aynı zaman da geri dönüş için de bilet almanız son derece yerinde bir karar olacaktır. Ülkemiz birçok konuda günümüz şartlarını da göz önünde bulunduracak olursak büyük bir gelişim ivmesi yakalamıştır. Her yıl çok sayıda turistin gir çık yapması, Dünyanın birçok ülkesinden ülkemize milyonlarca turistin gelmesi, ulaşım açısından gelişimi mecburi kılmıştır. Hayatın hemen her döneminde ne olursa olsun çok sayıda insan tatil için ülkemizi tercih etmesi, aslında bizler için önemli imkanları doğurmuştur. Her yıl milyonlarca turistin ülkemize gelmiş olması, birçok sektörde iş dağılımının oldukça yüksek olmasını sağlamıştır. Özellikle turistik bölgelerde yaz aylarında son derece yoğun bir turist nüfusuna sahip olması, bu bölgede ki esnaflar için önemli bir maddi getiri sağlamaktadır. Tatil için tercih her ne olursa olsun yapacağınız aktiviteden zevk almayı ve bol bol anı biriktirmeyi ihmal etmeyin.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu