BASIN BÜLTENİ

Üniversite Eğitimi için Yurtdışı Alternatifleri

Yabancı dilini geliştirip farklı kültürleri tanırken aynı zamanda üniversite eğitimini en kaliteli şekilde almak isteyen öğrenciler, yurtdışında üniversite eğitimi konusundaki araştırmalarını son zamanlarda ciddi anlamda arttırmış durumdalar. Bu durum özellikle de üniversite eğitiminden sonra kariyerlerini çok daha etkili şekilde ilerletme düşüncesine sahip olan öğrenciler için çok daha önemli bir hale gelmiş oluyor. Önceki dönemlerde söz konusu yurtdışında üniversite eğitimi olduğu zaman öğrencilerin karşılarına çıkmakta olan alternatifler çok daha azdı. Aynı zamanda prosedürler çok daha zorlu oluyordu. Bundan dolayı da pek çok öğrenci ne kadar istemiş olurlarsa olsunlar fark etmez yurtdışında üniversite okumak onlar için hayal olabiliyordu.

Geçen zaman ve bu konuda meydana gelmekte olan gelişmeler ile beraber artık yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler istedikleri sonuçları elde etmek adına araştırmalarına hız verdiler. Ancak bu aşamada profesyonel anlamda yardım alınması ise son derece önemli. Çünkü başvuru işlemleri esnasında belgelerin doğru şekilde karşı tarafa sunulmasının önemi de büyüktür. Bu aşamada ise Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık hizmeti girmektedir. Danışmanlarımız ile iletişime geçecek olan öğrenciler, hayallerindeki üniversite eğitimi için en doğru adımları atarak arzu ettikleri ülkede en iyi eğitimi alma fırsatına sahip olacaklardır.

İngiltere’de Üniversite Eğitimi

Öğrencilerin İngiltere’de üniversite eğitimi araştırmaları esnasında da görebilecekleri üzere bu ülkede eğitim genel olarak 3 yıl sürmektedir. Ancak diş hekimliği, tıp eğitimi, veterinerlik gibi alanlardaki eğitim süresi 3 yılı aşmaktadır. Aynı zamanda bazı lisans programlarında klasik eğitimin yanı sıra zorunlu olarak alınması gereken ve 1 sene süren Work Placement de bulunmaktadır. Üniversite için İngiltere’ye gelecek olan öğrenciler, Eylül ayında oryanyasyon programına başlarlar. Daha sonrasında da eğitim sürecine devam edilir. İngiltere’de yer alan üniversitelerdeki lisans dereceleri BA, BSc, BEng, BEd, LLB, BM, BArch ve MEng Degrees olarak sıralanmıştır.

Yapılacak İngiltere’de üniversite eğitimi araştırmalarında da görülebileceği üzere öğrencilerin burada eğitim alması adına 3 farklı alternatif bulunmaktadır. Alternatiflerin ilki, üniversite birinci sınıftan eğitime direkt şekilde başlanmasıdır. Bu eğitime başlanabilmesi adına gerekli belgelerin eksiksiz olarak ilgili üniversiteye sunulması gerekecektir. İkinci olan seçenek uluslar arası öğrenciler için hazırlanmış olan hazırlık programıdır. Hazırlık programı ile beraber yalnızca okunulacak olan lisans programı ile alakalı dersler alınmamaktadır. Bununla beraber de İngilizce seviyesi de gözle görülür şekilde artış göstermektedir. Son alternatif olan International Year One programı dahilinde ise pazarlama, insan kaynakları, halkla ilişkiler, işletme tarzındaki bölümlerde eğitimler alınmaktadır ve eğitim süresi de 3 yıldır.

Polonya’da Üniversite Eğitimi

Son dönemlerde gözde haline gelmiş olan Polonya’da üniversite eğitimi de çeşitli avantajları içerisinde barındırmaktadır. Yalnızca eğitim ve yaşam fiyatlarının diğer ülkelere nazaran çok daha uygun olması değil aynı zamanda vermekte oldukları eğitimin kalitesi ile Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık uzmanları ile en fazla iletişime geçtikleri ülkelerden bir tanesi olmayı başarmaktadır. Türk öğrenciler için başvuru sürecinde yalnızca lise diploması istenmektedir. Aynı zamanda Polonya ülke sınırları içerisinde eğitimini tamamlamış olan öğrencilere yerleşim hakkı vermekte olan tek AB Üyesi ülkesidir.

Başarılı bir şekilde üniversite eğitimi alarak kariyerini en etkili şekilde ilerletmek isteyen öğrenciler, yurtdışında üniversite eğitimi ile beraber aradıkları sonuçları elde etmeyi başarıyorlar. Bu konuda gerekli olan adımları başarılı şekilde atmak isteyen öğrenciler, Academix üzerinden istedikleri bilgileri eksiksiz olarak alacaklardır. Ve böylece istedikleri ülkeye üniversite için başvuru yaparak eğitimlerine o ülkede devam edeceklerdir.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu