BASIN BÜLTENİ

Yunanistan Vizesi Almak Kolay Mı?

Komşu Yunanistan, kültürü, tarihi, doğal güzellikleri ve ülkemize olan yakınlığı nedeniyle son yıllarda en çok turist çeken yerlerden biri haline geldi. Türkiye’den Yunanistan’a bir yılda seyahat eden turist sayısı bir milyonu geçti. Yunan adalarının yakınlığı ve Yunanistan’ın bu adalara seyahat kolaylığı sağlaması, özellikle Ege bölgesinde Yunan vizelerinin yoğun talep gördüğü anlamına gelmektedir. En çok kullanılan, özellikle İzmir’de Yunanistan için bir Schengen vizesi, birçok katı formaliteyi gerektirmektedir. Yunanistan’ın Schengen vizesine sahip olması da iyi bir unsur. Yunanistan, öbür Schengen ülkelerine kıyasla uzun vadeli vize verme eğiliminde olduğundan, gelecekte diğer Schengen yerlerine seyahat etmeyi planlayanların favorisi haline geliyor.

Herhangi bir amaçla Yunanistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti insanları, Yunanistan için Schengen vizesi başvurusunda bulunabilirler. Türkiye’nin komşusu Yunanistan, katıldığı Schengen Anlaşması kapsamında Türk vatandaşlarına vize başvurusunda bulunuyor. Çok yüksek vize başvurusu alan Yunanistan devleti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında varılan anlaşmaya göre, vatandaşları adaya Yunan kapı vizesi ile girebilen Bordo pasaport sahipleridir.

Yunanistan Vizesi İçin Gereken Evraklar

Yunanistan’dan vize almak hiç de zor bir durum değildir. Türkiye ile Yunanistan arasındaki güzel gelişen komşuluk ilişkileri sebebiyle bu vizenin alınması kolaydır. Dikkat edilmesi gereken tek ve en mühim husus, bu vizeye başvururken hiçbir detayın atlanmaması ve belgelerin eksiksiz olarak sunulmasıdır. Bu şartı yerine getirir ve uygun bir pasaport ile başvurursanız, amacınıza uygun bir süre için Yunanistan’a vize alabilirsiniz. Pasaportunuzun geçerliliği 10 yıl veya daha az, seyahatinizin bitiminden sonra en az 6 ay geçerliliği olmalı ve en az 2 boş sayfa olmalıdır. Başvuru yaparken, eski seyahat vizenizin ve eski pasaportunuzun bir kopyasına, kimlik kartınızın bir kopyasına ve aslına ihtiyacınız olacak. Gerekli olan diğer belgeler, eksiksiz bir oturum kayıt formu, mevcut durumunuzu yansıtan uygun boyutta iki adet biyometrik fotoğraf, mesleki durum belgesi ve mali durum belgesidir.

Yunanistan vizesi için başvuru, yetkili vize işlem merkezleri aracılığıyla işleme alınır ve turist vizeleri genellikle bir hafta ile 10 gün arasında tamamlanır. Duruma göre konsolosluk sizden randevu almanızı isteyebilir. Özellikle, başvurunuzun bir parçası olan örnek bir kimlik belgesinde tam adresinizi vermeniz istenecektir. Her konsolosluğun başvuru yaparken dikkat etmesi gereken farklı noktalar vardır. Örneğin İzmir Konsolosluğu son 6 ay içinde Ege bölgesinde bulunup bulunmadığınıza dikkat edecektir.

Yunanistan Vizesi Süreçleri ve Reddedilme Durumu

Yunanistan’dan vize almanın süresi genellikle Yunanistan’da ne kadar kalacağınıza bağlıdır. Ancak Yunanistan turist vizelerinin özel durumundan dolayı başvuru genellikle 15-30 iş günü sürmektedir. Yunanistan’a seyahat etmeden önce ihtiyacınız olan vize türü, seyahatinizin amacına bağlıdır. Bu nedenle seyahat amacına göre başvuru yapmak oldukça önemlidir. Makul bir başvuru, gerekli evrakların eksiksiz ve doğru olacak şekilde doldurulması ve Yunanistan Konsolosluğu tarafından istenen belgelerin eksiksiz olarak sunulması anlamına gelmektedir. Aşağıda, çalışma durumunuza ve seyahatinizin amacınıza göre başvurmanız gereken vize türlerine başvurmadığınız zaman neler olacağı yazmaktadır. Eksik evrak veya yanlış/yanlış bilgi ile yapılan başvuruların olumlu sonuçlanmayacağını ve bu süre içerisinde ödenen ücretlerin iade edilmeyeceğini lütfen unutmayınız. Destek almanız menfaatinizedir.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu