EKONOMİ

Ziyaret Edebileceğiniz En İyi 10 Araba Müzesi

Araba severlerin hayranlıkla gezeceği müzeler, araçların tarihi ve teknolojik gelişimine eşsiz bir bakış açısı sunuyor.

Araba severlerin hayranlıkla gezeceği müzeler, araçların tarihi ve teknolojik gelişimine eşsiz bir bakış açısı sunuyor. Araba müzelerinde klasik arabalar, spor arabalar ve tarihi arabaları içeren çeşitli koleksiyonlar sergileniyor.

 

Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde çok sayıda araba müzesi bulunuyor. Bu yazımızda dünyanın dört bir yanında ziyaret edilebilecek en iyi on araba müzesinden bahsedeceğiz.

 

  1. Mercedes-Benz Müzesi, Almanya

Mercedes-Benz Müzesi, Almanya’nın Stuttgart şehrindeki önemli turistik yerlerden biri. Müzede Mercedes-Benz markasının tarihini ve geleceğini yansıtan kapsamlı bir koleksiyon sergileniyor. 160’tan fazla aracın sergilendiği müze 2006 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor.

 

Müzenin koleksiyonunda, 1900’lerin başında üretilen otomobillerden günümüzdeki son model araçlara uzanan çok sayıda Mercedes-Benz modeli bulunuyor. Ayrıca müzede Mercedes-Benz’in tarihi, üretim süreci ve mühendislik teknolojisi hakkında birçok sergi ve etkinlik de yer alıyor.

 

Mercedes-Benz Müzesi, modern mimari özelliklerini taşıyan binasıyla dikkat çekiyor. Silindirik bir yapıya sahip olan müze binası üç kattan oluşuyor. Dilerseniz müzenin terasından Stuttgart manzarasını izleyebilirsiniz.

 

Dünya genelindeki en önemli araba müzelerinden biri olan Mercedes-Benz Müzesi her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlıyor.

 

  1. Ferrari Müzesi, İtalya

Dünyaca ünlü Ferrari markasına adanmış bir müze olan Ferrari Müzesi, İtalya’nın Modena kentinde yer alıyor. Ferrari Müzesi’nde markanın tarihi, başarıları ve efsaneleşmiş yarış arabaları sergiye sunuluyor. Müze 1990 yılından beri ziyarete açık.

 

Ferrari Müzesi iki bölümden oluşuyor. Müzenin ilk bölümünde markanın ve Ferrari yarışlarının tarihine dair çok sayıda bilgi bulunuyor. İkinci bölümde ise ana galeri ziyaretçileri karşılıyor. Müzenin zengin koleksiyonunda Enzo Ferrari’nin ilk aracından en yeni araçlara kadar birçok model yer alıyor.

 

Müzede interaktif etkinlikler de yer alıyor. Örneğin araç simülatörleri aracılığıyla bir Ferrari aracını sanal olarak kullanma deneyimi elde edebilirsiniz. Ayrıca Ferrari markasının kurucusu Enzo Ferrari’nin ofisi de burada bulunuyor.

 

  1. Key Müzesi, İzmir

Key Museum olarak bilinen müze İzmir’de yer alıyor. Genellikle klasik arabaların sergilendiği müze 2015 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor. Yaklaşık 80 klasik otomobil ve 40 klasik motosikletten oluşan müze Türkiye’nin en kapsamlı araç koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

 

Müzenin koleksiyonunda 1886 yılında üretilen ilk otomobil dahil olmak üzere Mercedes, Porsche gibi ünlü markaların ilk modelleri yer alıyor. Klasik arabaların yanında müzede klasik motosikletler, eski motorlu bisikletler ve traktörler de sergileniyor.  Ayrıca müze antika dükkanlarından toplanan eski eşyalar ile ziyaretçileri bir zaman makinesinde gibi hissettiriyor. Key Müzesi, klasik Amerikan benzin istasyonundan ilham alınmış iç mekan tasarımıyla dikkat çekiyor.

 

İzmir’in Torbalı ilçesinde yer alan müze şehir merkezine yakın bir konumda yer almıyor. Didim araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

  1. Henry Ford Müzesi, Amerika Birleşik Devletleri

Henry Ford Müzesi, ABD’nin Michigan eyaletindeki Dearborn şehrinde yer alıyor. Otomobil endüstrisi ve Amerikan sanayi tarihine adanmış olan müze, adını ünlü otomobil üreticisi Henry Ford’dan alıyor. 1929 yılında Henry Ford tarafından açılan müze dünyanın en büyük otomobil müzelerinden biridir.

 

Müzenin tarihi koleksiyonunda 1800’lü yılların ortasından günümüze uzanan çok sayıda araç yer alıyor. Ayrıca Amerikan sanayi tarihine ait birçok araç gereç de sergileniyor. Dilerseniz müzede yer alan atölyelerde otomobil üretimi ve tamiri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Müzenin bahçesinde her yıl Motor Muster adında bir etkinlik düzenleniyor. Etkinlikte birçok klasik ve antika araç sergiye sunuluyor. Otomobil meraklıları için önemli bir ziyaret noktası olan müze her yıl binlerce ziyaretçiye kapılarını açıyor.

 

  1. Petersen Otomotiv Müzesi, Amerika Birleşik Devletleri

Petersen Otomotiv Müzesi, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde yer alıyor. Müze dünyanın en büyük otomobil müzesi olarak da biliniyor. Petersen Otomotiv Müzesi genellikle otomobil endüstrisi ve tarihi konularına odaklanıyor.

 

Dört kattan oluşan müze, koleksiyonunda 20. yüzyılın başlarından günümüze ulaşan önemli ve ikonik araçları barındırıyor. Eski otomobillerden modern spor arabalarına uzanan çeşitli araçlar, otomobil endüstrisi ve tasarımına dair birçok fotoğraf ve belge sergileniyor.

 

Popüler bir turistik nokta olan müzede özel sergiler ve etkinlikler sıklıkla düzenleniyor. Belgesel gösterimleri ve interaktif deneyimlerle gezi zevkinizi ikiye katlayabilirsiniz.

 

  1. Rahmi M. Koç Müzesi, İstanbul

Rahmi M. Koç Müzesi Haliç’in kıyısında yer alan Hasköy’de konumlanıyor. Müzenin otomobil endüstrisinden denizcilik tarihine uzanan bir koleksiyonu bulunuyor. 19. yüzyıldan günümüze kadar otomobil tarihinde önem taşıyan birçok araç yer alıyor.

 

Yaklaşık 27 bin metrekarelik bir geniş bir alanda kurulu olan müze üç bölümden oluşuyor.  Müzede otomobillerin dışında denizcilik tarihine ait birçok öge, gemiler ve deniz araçları da sergiye sunuluyor. Objelerin birçoğunun gerçek boyutta sergilenmesi ziyaretçileri bir zaman makinesinde gibi hissettiriyor.

 

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Hasköy semtinde yer alan müzeye araç kiralama yöntemiyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

  1. Toyota Otomobil Müzesi, Japonya

Toyota Otomobil Müzesi, Toyota markasının doğduğu şehir olan Nagoya’da yer alıyor. Toyota’nın ilk modellerinden en son modellerine dek çeşitli araçları sergileniyor. Markanın tarihi ve otomobil dünyasına yaptığı katkıları müzeyi gezerek görebiliyorsunuz.

 

Toyota Otomobil Müzesi dört bölümden oluşuyor. Birinci bölümde otomobil endüstrisinin tarihi hakkında bilgi veriliyor. İkinci bölümde ise Toyota’nın tarihine odaklanılıyor. Ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken bölüm olan üçüncü bölümde Toyota’nın en ünlü modelleri ve markanın teknolojik yenilikleri sergiye sunuluyor. Dördüncü bölüm ise özel sergilere ev sahipliği yapıyor.

Müzede Toyota’nın üretim süreçleri hakkında da birçok bilgi edinebilirsiniz. Otomobillere ve özellikle Toyota’ya meraklıysanız bu müze tüm beklentinizi karşılayacaktır.

 

  1. BMW Welt Müzesi, Almanya

BMW Welt Müzesi, Almanya’nın Münih şehrinde yer alıyor. 2007 yılından beri ziyarete açık olan müzede BMW’nin tarihi ve ürünleri sergileniyor.

 

Welt Müzesi’nde BMW’nin 100 yılı aşkın tarihini ve süreçsel gelişimini anlatan videolar ve maketlerle dolu bir sergi mevcut. Müzenin otomobil galerisi bölümünde ise güncel modeller, özel BMW araçları ve tarihi parçalar dikkat çekiyor.

 

Müzede ayrıca bir müze mağazası da bulunuyor. Ücretli tur seçeneği de bulunan müze haftanın her günü ziyaret edilebiliyor.

 

  1. Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi, İstanbul

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde konumlanıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin kurucularından Ural Ataman tarafından kurulan müze, 2004 yılından beri ziyaret edilebiliyor.

 

Dünya genelindeki klasik araç koleksiyonerlerinin dikkatini çeken müzede 2 binden fazla klasik araç yer alıyor. Mercedes-Benz, Cadillac, Jaguar gibi ünlü markaların yanında Sovyet döneminden kalma GAZ ve ZIL gibi araçlar da mevcut. Üç kattan oluşan müze binasında sadece klasik araçlar değil, klasik motosikletler, bisikletler, plakalar ve oyuncaklar da sergiye sunuluyor.

 

Toplu taşıma ve özel araç ile müzeye ulaşabilirsiniz. Araç kiralayarak ulaşım sağlamak isterseniz Söke araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.

 

  1. Ulusal Motor Müzesi, İngiltere

Ulusal Motor Müzesi, İngiltere’nin Hampshire bölgesinde yer alıyor. İngiltere’nin popüler turistik yerlerinden biri olan müze aynı zamanda dünyanın en önemli motor müzelerinden biridir.

 

1952 yılında ziyarete açılan müzede birçok tarihi araç, motosiklet ve bisiklet sergileniyor. Ayrıca ünlü araba pilotları ile ilgili sergiler de yer alıyor. Zengin bir koleksiyona sahip olan müzede çok sayıda tarihsel açıdan önemli araçlarını ve bazı ünlü yarış arabalarını ziyaret edebilirsiniz.

Ulusal Motor Müzesi, araç simülatörü ve interaktif sergiler ile ziyaretçilerinin eşsiz bir müze deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu