BASIN BÜLTENİ

ABD de FDA’ dan Beklenmeyen Onay! Herkes Bu Konuyu Konuşuyor!

Uzun zamandır FDA onayına sigara üreticileri tarafından smok elektronik sigara sunuluyor. Fakat FDA hangisini incelerse incelesin içeriğinden ve sağlığa zararlı oluşundan dolayı her elektronik sigarayı onay vermeksizin reddetmişti. Hatta sırf bu yüzden ABD de elektronik sigaraların piyasaya çıkışı da yasaklanmış ve engellenmiş oldu.

Fakat en son onay için gönderilen elektronik sigaralardan 3 marka FDA onayından geçmeyi başardı. Bu durum herkes tarafından konuşulmaya baslanmakla beraber şaşkınlık sebebi de oldu. Zira şimdiye kadar hiç bir sigaraya onay verilmezken birden bu değişikliğin olmasının sebebi de sorgulandı. 

Zararı Aza İndirme Niyeti Zıddıyla Sınanıyor 

Her geçen gün sigara içenlerin sayısında artış olması, zehirlenen ve sağlığını riske atan kişi sayısının da artmasına kapı açıyor. Son zamanlarda çıkan elektronik sigara da dahil olmak üzere her türlü sigara çeşidi bilhassa gençler tarafından kullanılıyor. Bu nedenle 2016 yılından beri FDA onayına sunulan elektronik sigara çeşitleri de hep reddedilmişti. Fakat son seferinde onay alması herkesi şaşırttı.

Bunun sebebi merak edilip konu olunca FDA, sigara içerek sağlığını tehlikeye atanların daha az zararlı olan elektronik sigara ile belki de sigarayı tamamen bırakma yoluna gideceklerini söyledi. Fakat elektronik sigaranın FDA’dan onay alması birçok kişiyi zararsız olduğuna ve kullanılabilir olarak görmeye de iteceği hususunda şüpheler uyandı. Yani zararı aza indireyim derken içmeyenlerin dahi içme ihtimali doğabilir. 

Sonuç Umulduğu Gibi Gitmezse Onay Kaldırılabilir mi? 

Her ne kadar FDA, elektronik sigaradan sadece tütün aromalı olanlara onay verip daha çok gençler tarafından kullanılan tatlı aromalılar onaydan geçmese dahi bu herkeste yanlış bir algıya sebep olabilir. Sadece üç çeşit sigaranın onaylanması ile bile gevşeklik gösterilerek sigara içmeyenlerin de merakla elektronik sigaraya başlama durumu gerçekleşebilir.

Bu husus göz önünde bulundurulduğunda FDA bu onay kararının yeniden gözden geçirilmesi gerekeceğini vurguladı. Beklenmeyen sonuç gerçekleşirse onay alan Vuse sigara markasının içeriği gözden geçirilir ve daha detaylı inceleme sonucunda zararın önünü tamamen kapatma adına onay iptal edilebilir. 


Advertorial Reklam hakkında;
İncelemiş olduğunuz metin tamamen tanıtım yapmak, bilgi ve fikir vermek amaçlıdır.
Metin detayında yer alan içerik, bilgi ve yönlendirilen linkler ile ilgili her türlü sorumluluk/yükümlülük tamamen bülteni gönderen kuruluşa aittir.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu