BASIN BÜLTENİ

C Vitamini Deposu Smoothie Tarifleri

Yalnızca kış aylarında değil hemen hemen her mevsimde C vitamini vücudumuz için oldukça faydalıdır. Kolajen sentezinde de önemli rol oynayan C vitamini cilde parlaklık vermekle birlikte, yaraların iyileşmesi ile kıkırdak, kemik ve dişlerin onarımını sağlamak gibi birçok faydası bulunmaktadır. Sizler için tam bir C deposu olacak smoothie tariflerini derledik.

1-Pancar, Nar ve Greyfurtlu Smoothie

Tam bir C vitamini deposu olacak bu smoothie tarifi tam bir enerji bombası olacak! Öncelikle blender içerisine 1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu, yarım su bardağı süzme yoğurt, 2 adet pişmiş pancar, 2 adet soyulmuş greyfurt ve 1 su bardağı buz ekliyoruz. Tüm malzemeler homojen bir şekilde karışana kadar blenderı çalıştırın. Hazırladığınız smoothieyi bardaklara boşaltarak tüketebilirsiniz.

2. Yaban Mersinli Smoothie

Sabah kahvaltısına çok yakışacak tam bir lezzet şöleni yaban mersinli smoothie için öncelikle blendera 1 su bardağı badem sütü ekliyoruz. Daha sonrasında ana malzememiz 1 su bardağı yaban mersini, 1 yemek kaşığı yulaf, 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı tarçın ve son olarak 1 su bardağı buz ekliyoruz. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz.  Bu lezzet dolu karışımı afiyetle tüketebilirsiniz.

3. Yeşil Smoothie

İlk olarak blendera smoothienin rengini verecek 2 avuç ıspanağı ekliyoruz. Daha sonrasında 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, kabuğu soyulmamış yarım portakal, 1 adet havuç, 1 adet muz, yarım elma ve yarım su bardağı su ekliyoruz. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Daha sonrasında afiyetle bu sağlıklı enerji deposunu tüketebilirsiniz.

4. C vitamini Deposu Smoothie

Öncelikle blendera yarım portakal, 2 adet havuç ekliyoruz. Daha sonrasında 1 su bardağı su, 1 adet elma ve 1 su bardağı buz ekliyoruz. Homojen karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Hazırladığınız smoothieyi bardaklara ilave edin ve hastalıkla elveda edin.

5. Zencefilli Smoothie

Öncelikle blendera 5 adet havuç ekliyoruz ve püre haline gelene kadar çalıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığınız havuç püresini temiz bir tülbent yardımıyla süzüyoruz. Süzdüğünüz havuç suyunu smoothiede kullanmak üzere kenara ayırın. Ardından blender içerisine 1 adet muz, 1 su bardağı doğranmış ananas, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil, 1 çimdik tarçın, ayırdığınız yarım su bardağı havuç suyu ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra hazırladığınız smoothieyi bardaklara aktarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Besinlerden yeterli miktarda alamadığınız ve bağışıklığınızı güçlendirmek için takviye edici gıdalar ile vücudunuzdaki C vitamini eksikliğini giderebilir, Orzax.com.tr üzerinden ürünleri inceleyebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu