BASIN BÜLTENİ

Endüstriyel Elektronik

Endüstri ve sanayi elektrik enerjisine çok fazla ihtiyaç duyulur. Elektrik enerjisi sayesinde çok daha hızlı ve planlı bir şekilde çalışmak mümkün olmaktadır. Endüstri, sürekli olarak veya belirli zaman dilimleri içerisinde bir maddenin veya gücün niteliğini değiştirmek amacıyla toplu üretim yapılmasını sağlar. Bu noktada ise endüstriyel elektrik işleri oldukça kolaylaştırır. Endüstriyel elektrik, günlük yaşamda kullanılan elektrikten farklılaşmaktadır. Endüstri ve sanayi iş kollarında enerji ile çalışan; trafo, kumanda ve koruma sistemleri, endüstri sayaçları, kompanzasyon sistemi, topraklama, paratoner tesisatı gibi çeşitli yardımcılar bulunmaktadır. Endüstriyel elektrik sayesinde sanayi ve endüstri alanında bu makineler için ihtiyaç duyulan elektrik enerjisine en iyi şekilde ulaşım sağlanır.

            Endüstriyel çalışmaların verimli ve doğru bir şekilde ilerleyebilmesi için endüstriyel elektrik ve endüstriyel elektronik çok önemlidir. Endüstriyel elektrik alanında yapılan çalışmaların da son derece doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu sebeple endüstride elektrik ve elektronik son derece önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Endüstriyel Elektronik Malzemeleri Nelerdir?

            Endüstriyel elektronik çeşitleri farklı amaçlar için üretildiğinden pek çok farklı çeşidi bulunabilmektedir. Elektrikli ısıtıcı kablo ve aksesuarları endüstriyel elektronik çeşitleri arasında yer alan malzemelerdendir. Endüstriyel fırın gibi ısıtma işlemini sağlayan makinelerde kullanılır. Enstrüman ve enstrüman koruma kutuları, enerji üretim tesisleri, kimya tesisleri başta olmak üzere endüstriyel tesislerde ekipmanların zarar görmemesi için tercih edilen kutu tipindeki koruyuculardır. Bir başka endüstriyel elektronik malzemesi de kablo koruma sistemleridir. Kablo koruma sistemleri, jeneratör, transformatör, kablo ve hat gibi şebeke elemanlarında meydana gelebilecek kısa devre ve izolasyon problemlerini en aza indirmek için kullanılmaktadır. Kontrol vanaları, basıncın değiştirilmesi ve kontrol altında tutulması için kullanılan endüstriyel elektronik malzemeleri çeşitleri arasında yer alır. Paslanmaz çelik ve boru ek parçaları, patlamaya dayanıklı elektrik malzemeleri, proses kontrol cihazları, şalt grubu, varil ısıtıcılar da endüstriyel elektronik malzemelere örnek olarak verilir.

            Endüstriyel elektronik ilanlarını hemen Sektorden.com ile inceleme fırsatını yakalayabilir, ilanların üzerine tıklayıp özelliklerini inceleyerek ihtiyacına en uygun olan ürünü kolayca seçebilirsin!

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu